Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-01-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 11.45 uur

Verkeerscontrole

MAARSSEN Vrijdagmiddag is er tussen 12.30 en 14.00 uur een verkeerscontrole gehouden op de Maarssenbroekse Slag.

Tijdens deze verkeerscontrole werd 16 keer beboet wegens het niet dragen van autogordels en één keer wegens het ontbreken van een APK-keuring. Drie bestuurders konden hun rijbewijs niet tonen en één bestuurder was niet in het bezit van een rijbewijs.

Zakkenroller aangehouden

BREUKELEN Vrijdagmiddag is om 15.15 uur op het Zandpad een 45-jarige man uit Leiden aangehouden wegens zakkenrollen.

De zakkenroller werd door het 30-jarige slachtoffer uit Breukelen vastgehouden tot de politie kwam. De politie heeft de zakkenroller aangehouden en overgebracht naar het bureau, alwaar hij werd voorgeleid. De zakkenroller heeft een dagvaarding gekregen.

Ramkraak

OUDEWATER In de nacht van donderdag op vrijdag heeft er bij een winkel aan de Korte Havenstraat een ramkraak plaatsgevonden.

Omstreeks 04.00 uur kwam de melding dat er bij een winkel een ramkraak had plaatsgevonden. De politie is ter plaatse gegaan, alwaar bleek dat de daders de pui met een auto geramd hadden en er vervolgens met buit vandoor waren gegaan. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Ongeval letsel

VINKEVEEN Vrijdagmiddag is een 14-jarige jongen uit Abcoude op de Baambrugse Zuwe geraakt door een inhalende bus.

Omstreeks 15.30 uur fietste de jongen met een vriendin over de Baambrugse Zuwe in de richting van de Vinkenkade. Onderweg werden zij ingehaald door een autobus. Tijdens het inhalen, stuurde de 34-jarige buschauffeur uit Amsterdam naar rechts in verband met een tegenligger. De fietser kwam ten val en brak een tand.