Ingezonden persbericht
Ex-wereldkampioen WBU wereldkampioen Ruben Groenewald naar Rotterdam

Zware tegenstander Joval voor wereldtitelgevecht

ROTTERDAM Raymond Joval wacht zondag 26 januari van het volgend jaar in het Topsportcentrum Stad Rotterdam Verzekeringen in Rotterdam een zware tegenstander. De Amsterdamse bokser verdedigt die dag zijn IBO-wereldtitel in het middengewicht tegen de Zuid-Afrikaan Ruben Groenewald.

De 25-jarige, in Londen woonachtige, middengewicht verloor op 28 september van dit jaar in Manchester voor maar liefst 18 duizend toeschouwers de wereldtitel van de WBU met een juryscore van 2-1 aan de Engelsman Anthony Farnell. Het gevecht was een revanche voor een partij die drie maanden eerder, eveneens in Manchester, op het programma stond. Daarin won Groenewald ten koste van Farnell (29-2-0) na twaalf ronden door een unanieme beslissing de vacante WBU-titel.

De in Brakpan geboren Zuid-Afrikaan staat bekend als een puntenbokser. In zijn profcarrière leverde hij 24 gevechten, waarvan er achttien in winst werden omgezet. Van die zeges won Groenewald er zes door knock out. Op de recordlijst prijken verder drie onbesliste partijen en drie nederlagen. Die drie verliespartijen leed de voormalige All-African kampioen tegen de Engelsman Farnell, tegen Delroy Leslie (22-4-0) in een gevecht over twaalf ronden om de WBF wereldtitel en in zijn vierde profpartij tegen zijn landgenoot Andries Gogome. Tegen deze bokser maakte Groenewald op 27 maart 1996 zijn profdebuut. Dit gevecht eindigde na vier ronden in onbeslist.

Het wereldtitelgala in Rotterdam wordt georganiseerd door de combinatie Too Hot too Handle (Echteld/De Weerdt) en Losa (Veerman). Zondag 26 januari zullen ook de Nederlandse boksers Fighting Nordin Ben Salah, Akunel Dias en Erik Vredeveldt in actie komen. Het programma in het Topsportcentrum Stad Rotterdam Verzekeringen naast de Kuip wordt aangevuld met vier Thaiboks-partijen. Eén van de vechters die in deze discipline is Najim.
---