Gemeente Wassenaar

Veelgestelde vragen
Politiek Platform

Het Ortelius Ensemble in Raadhuis De Paauw
20-01-2003

Het Ortelius Ensemble bestaat uit musici die tegelijkertijd studeerden aan de Eastman School of Music in Rochester, New York. Via verschillende wegen kwamen deze drie musici naar Nederland en richtten een trio op. Markant hierbij is dat zij met het starten van dit ensemble in de voetsporen van hun eigen docenten treden, die in de zeventiger jaren op hun beurt een ensemble vormden.

Op het programma staan werken van Johan Amberg, Robert Schumann en György Kurtág. Het concert begint om 12.00 uur. In het Ortelius Ensemble spelen:

Nancy Braithwaite, klarinet
Julia Barnes, altviool
Vaughan Schlepp, piano

Nancy Braithwaite
Klarinettiste Nancy Braithwaite behaalde haar diploma 'Bachelor of Music' aan de Eastman School of Music met de onderscheiding 'Performer's Certificate'.
Gedurende zes jaar was zij soloklarinettiste bij het Savannah Symphony Orchestra en trad op als soliste met diverse Amerikaanse orkesten met werken van Mozart, Weber, Rossini en Nielsen.

In Nederland zette zij haar studie voort aan het Utrechts Conservatorium. Na haar diploma Uitvoerend Musicus te hebben behaald, werd zij assistente van Walter Boeykens en is sinds september 1988 hoofdvakdocente klarinet aan het Rotterdams Conservatorium. Zij is lid van het Arto Ensemble en Trio Dulcissimo alsmede oprichter van de Krommer-Rijn concertserie te Bunnik.

Julia Barnes
Altvioliste Julia Barnes begon haar carrière als solo-altiste bij het Orquesta Sinfonica de Las Palmas, Spanje. Vervolgens ging zij naar Londen, waar zij mede-oprichter van het Domus Ensembl werd. In 1981 kwam zij naar Nederland om lessen te volgen bij Nobuko Imai aan het Utrechts Conservatorium waar zij haar diploma Uitvoerend Musicus behaalde. Als assistente van Nobuko Imai gaf zij les aan het conservatorium te Utrecht.

Zij werd eerste altiste van het Demian Kwintet, waarmee zij in Italië, Frankrijk, België en Nederland musiceerde. Na een periode als solo-altiste bij het Nederlands Balletorkest speelt zij als freelance musicus zowel in orkesten als in kamermuziekverband. Zij is mede-oprichter van Stichting 'Facetten', een culturele organisatie gesitueerd in Amsterdam-Noord, die presenteert een eerste reeks uitvoeringen van muziek verweven met kunst en literatuur in 2002/2003. Vaughan Roydon Schlepp
Vaughan Roydon Schlepp behaalde twee graden 'magna cum laude' bij Maria Luisa Faini aan de Eastman School of Music. Zijn belangstelling voor oude muziek bracht hem ertoe naar Nederland te gaan om bij Gustav Leonhardt te studeren.

Als uitvoerende op clavecimbel en op oude en nieuwe piano geeft Vaughan Schlepp door de gehele wereld vele concerten, zowel als solist als in kamermuziekverband, alsmede lezingen en masterclasses.

Hij heeft een groot aantal radio- en televisieprogramma's gemaakt en verleende dit jaar zijn medewerking aan het maken van twee cd's. Hij wordt regelmatig geëngageerd door zeer uiteenlopen musici, zoals cellist Anner Bijlsma, sopraan Barbara Schlick, bariton Max van Egmond, violiste Lucy van Dael en bassist Hans Roelofsen. Vaughan Schlepp is intensief betrokken bij moderne muziek en theater en is daarnaast werkzaam in Amsterdam als docent en repetitor voor zowel zangers als instrumentalisten.

Kaarten en prijzen
Voor dit concert zijn nog circa 30 losse plaatsbewijzen voor de Frederikzaal te verkrijgen. De verkoop van deze kaarten vindt plaats op de dag van het concert vanaf 11.30 uur aan de zaal. De toegang bedraagt: 11,--. Voor leden van K&O, de Streekmuziekschool en Het Nut bedraagt de entree 10,--. Jongeren tot 23 jaar betalen 8,50.

Meer over concerten in de Paauw
Voor deze concerten in het Raadhuis De Paauw aan de Raadhuislaan in Wassenaar is veel belangstelling. Niet alleen vanwege de hoge kwaliteit van het programma, maar zeker ook vanwege de sfeervolle ambiance van het Raadhuis De Paauw.

In de pauze en na afloop van het concert kan de tentoonstelling van beelden en tekeningen van de kunstenares Judith Pfaeltzer worden bezocht, of kan een bezoekje worden gebracht aan het Brandweermuseum. Een bezoek aan De Paauw staat garant voor een compleet cultureel uitje. Tijdens het concert van 26 januari 2003 speelt het Ortelius Ensemle het programma Rondom Robert Schumann.

Raadhuis de Paauw
Raadhuislaan 22 Wassenaar
Info: tel. (070) 5122307