Ingezonden persbericht


Van: Arie van Westerop
tel.: 072-5400653
Aan: De Media t.a.v. de afdeling sport

Betreft: PERSBERICHT (namens Sportschool Gym Alkmaar):

Zondag 26 januari wereldtitelgevecht boksen tussen Joval en Mora in Schermerhorn.

Sportschool Gym Alkmaar organiseert zondag 26 januari een groot vechtsportgala in Sporthal De Mijse in Schermerhorn. De hoofdpartij is een wereldtitelgevecht boksen tussen de Nederlander Raymond Joval en de Argentijn Francisco Mora.

Sportschoolhouder Edwin van Os, van Gym Alkmaar, organiseert normaal alleen kickbox- en freefightgala´s maar heeft deze bokspartij ´geadopteerd⤮ omdat anders Joval zijn werelditel zou verliezen.

Eind vorig jaar werd Joval gemaand door de wereldboksbond I.B.O. binnen 60 dagen zijn titel te gaan verdedigen anders zou deze titel vacant worden. De Rotterdamse bokspromotor Aad Veerman en het vechtsportbedrijf Too Hot to Handle B.V. besloten Joval te helpen en besloten in het Rotterdamse Top Sport Centrum op 26 januari een groot gala te organiseren met als hoofdpartij het wereldtitelgevecht van Joval. Op de sportkalender stonden â¤~toen⤮ voor deze dag geen grote evenementen zoals bijvoorbeeld een thuiswedstrijd van voetbaleredivisieclub Feijenoord. Het Top Sport Centrum ligt immers nog geen 50 meter verwijderd van de Rotterdamse Kuip, de thuishaven van Feijenoord.

Eind december werd echter de wedstrijd Feijenoord - Go Ahead ingelast op 26 januari en nadat de organisatoren contact hadden gehad met de gemeente Rotterdam werd besloten het gala af te gelasten omdat dit een te groot risico zou worden. Dit mede omdat Too Hot to Handle een te groot belang heeft doordat er meermaals per jaar een vergunning nodig is in Rotterdam voor boksgala´s.

Sportschoolhouder Edwin van Os trok zich het lot van Joval en de andere deelnemers van het Rotterdamse gala aan en besloot toen zijn gala, dat normaal op zaterdag 25 januari zou worden georganiseerd, te verplaatsen naar zondag 26 januari, ook omdat de NOS, Studio Sport, had toegezegd opnames te komen maken van het wereldtitelgevecht.

Naast de partij van Joval werden nog enkele Rotterdamse partijen ingelast in het programma dat Edwin van Os had georganiseerd waaronder nog een normale bokspartij tussen Najim en Eric Vredenveldt.

Naast deze bokswedstrijden staan er ook een aantal Alkmaarse kickoxers en freefighters in de ring in Schermerhorn.

Kaas, Zak, Strijbis, Dennis de Rus en ondermeer Siekman van Gym Alkmaar zullen kickboxen alsmede een damespartij tussen Marit van Gym Alkmaar en Van Velzen. Ook Gym Alkmaar freefighter Pislik zal vechten in Schermerhorn.

Van Loeks Gym uit Alkmaar komen ondermeer Hoes , Bloothoofd en Haller in de ring voor een kickboxpartij. Freefighter Kelly van Loeks Gym zal ook in de ring verschijnen.

Het programma kent ook een aantal jeugd- en nieuwelingenpartijen in het voorprogramma (aanvang 14.30 uur). Het hoofdprogramma vangt aan om 16.00 uur.

De entree voor dit topsportevenement is ¤ 30,00.

Einde persbericht