Volleybal Vereniging SSS Barneveld

1/25/2003 Winst en velies voor de dames van SSS. SSS - Renswouw 4 - 0 setstanden 25 - 17, 25 - 22, 25 - 18 en 25 - 20.

Voor de derde achtereenvolgende keer moesten de dames van SSS afgelopen zaterdag in een thuiswedstrijd aan treden. Deze keer was buurtgenoot Renswouw op visite en de Barneveldse dames slaagden erin om een 4 - 0 overwinning te boeken. Naast deze overwinning op het veld moesten de dames ook nog een veer laten, want Diana Heining deelde de afgelopen week mee dat ze vanwege prive omstandigheden stopt met het spelen bij SSS. Alleen in een noodsituatie is zij eventueel bereid om de ploeg uit de brand te helpen.

SSS begon in de wedstrijd tegen Resnwouw voortvarend en vrij snel werd er een voorsprong van 12 - 7 genomen. Deze voorsprong wisten ze tot 20
- 13 vast te houden en voor elk punt werd door beide teams tot het uiterste gevochten, hetgeen lange ralleys tot gevolg had. Uiteindelijk was het SSS die de set naar zich toe trok met de cijfers 25 - 17.

In de tweede set wilde Renswouw SSS niet meten laten weglopen en zij slaagden hierin vrij goed. SSS kon een paar punten weglopen, maar snel daarna wisten zij deze voorsprong ongedaan te maken. Op 20 - 19 maakte SSS echter een tussenspring en uiteindelijk wonnen zij deze zeer spannende set met 25 - 22.

In de derde set liep SSS ook weer in het begin enkele punten uit en stonden zij met 10 - 7 voor. Hierna dachten zij de buit al binnen te hebben, maar Renswouw knokte zich weer terug en nam brutaal met 14 - 13 de leiding. Voor de speelsters van SSS was dit aanleiding om de rug te rechten en punt voor punt liepen ze verder weg van hun tegenstandsters en ook in deze set was de winst voor SSS en deze keer met 25 - 18.

Het verlies in de derde set werkte ook in de volgende set door en al spoedig had SSS een voorsprong van enkele punten opgebouwd. Via de stand 20 - 15 drukte SSS door naar 23 - 15, maar Renswouw toonde hierna aan over een grote hoeveelheid veerkracht te beschikken en slaagde erin om de achterstand tot 23 - 19 te verkleinen. Verder kwamen ze echter niet en ook deze set werd gewonnen door SSS en nu met 25 - 20.

Coach Brand van Roekel was na afloop er blij met de overwinning.- "We hebben vandaag bij vlagen weer uitstekend partij gegeven en als je de uitslag zo ziet zou je denken dat het een makkie voor ons was. Dat was het echter zeker niet, want Renswouw heeft ons laten werken voor deze overwinning en elk punt moesten we verdienen. Verdedigend vond ik hen erg sterk, maar ook wijzelf hebben verdedigend veel gepakt. Een compliment wil ik hierbij aan Titsia van de Brink geven, die verdedigend ijzersterk stond te spelen. Door deze overwinning hebben we het feit dat Diana Heining aangegeven heeft niet meer bij ons te kunnen spelen, van ons af kunnen zetten. Ik vind het ontzettend jammer dat ze gestopt is, want ondanks dat ze niet altijd speelde was ze voor het