Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-01-2003 Persberichten district Lekstroom, 11.30 uur

Ongeval letsel

NIEUWEGEIN Op zaterdagavond heeft er een aanrijding tussen een snorfiets en bestelauto op de Barnsteendrift plaatsgevonden.

Omstreeks 18.00 uur staken twee jongemannen zonder te kijken de Batauweg over in de richting van de Barnsteendrift. De 43-jarige bestuurder van de bestelauto kon een aanrijding niet meer voorkomen. De 16-jarige bijrijder van de snorfiets bleek gewond te zijn en is voor onderzoek overgebracht naar het UMC. De onbekende bestuurder van de snorfiets was nergens te bekennen.

VIANEN Zondagochtend omstreeks 04.15 uur heeft op de Wilhelminastraat een auto de bocht gemist.

De auto bleek de bocht te hebben gemist en rechtdoor over het grasveldje te zijn gereden, alwaar de auto tegen de enige aanwezige boom is geklapt. De 29-jarige bestuurder uit Vianen bleek in eerste instantie naar huis te zijn gerend. De 32-jarige bijrijder, eveneens uit Vianen, zat met een gescheurde wenkbrauw en lip in de auto. De ambulance is ter plaatse gekomen en heeft de bijrijder voor controle meegenomen naar het Antonius ziekenhuis. Na enkele minuten kwam de bestuurder ook ter plaatse. Hij had geen letsel. De politie heeft de bestuurder laten blazen, waarop bleek dat hij teveel gedronken had. De bestuurder is hierop aangehouden en overgebracht naar het bureau. Uit de ademanalyse op het bureau bleek dat de man 540 ug/l (1,25 promille) in zijn lichaam had. De man heeft een rijverbod van vijf uur en een dagvaarding gekregen.