Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 26-01-2003 Regiopolitie Limburg Zuid (JvK)
Persberichten regionaal

District Heerlen

Alcoholcontrole.

Bij een alcoholcontrole in Voerendaal, Nuth en Heerlen noord in het district Heerlen, die door 25 politiemensen werd gehouden, werden tussen zaterdagavond 22.30 uur en zondagmorgen 06.00 uur 573 bestuurders van motorvoertuigen aan een ademtest onderworpen. Dat leverde in totaal 15 overtredingen terzake rijden onder invloed op waarvoor proces-verbaal werd opgemaakt. Drie bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren waaronder een bromfietsbestuurder die maar liefst 2,3 promille alcohol in zijn bloed had.

Brunssum, inbraken.
Zaterdagavond werd ingebroken in een woning aan de Haansberg in Brunssum. Een ruit van de schuifpui aan de achterzijde werd ingegooid om toegang te krijgen tot het pand. De begane grond werd doorzocht en voor zover was na te gaan werd een laptop gestolen.

In een woning aan de Zandstraat werd zaterdagavond eveneens ingebroken door de keukendeur te forceren. De hele woning werd doorzocht. Voor zover de bewoners konden nagaan zijn er enkele cds gestolen, een juwelenkistje met inhoud en een portemonnee.

District Kerkrade.

Alcoholcontrole..

Bij een alcoholcontrole welke op diverse lokaties in het district Kerkrade werd gehouden, werden tussen zaterdagavond 21.30 uur en zondagmorgen 05.00 uur 445 bestuurders van motorvoertuigen aan een ademtest onderworpen. Dat leverde in totaal 8 overtredingen terzake rijden onder invloed op waarvoor proces-verbaal werd opgemaakt. Drie bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren.

Kerkrade, inbraken..
Zondagmorgen omstreeks 01.00 uur werd ingebroken in een kantoor aan de Junostraat. Een ruit aan de zijkant van het pand werd vernield om binnen te komen. Enkele dure computerbeeldschermen (flatscreens) werden ontvreemd.

Twee onbekend gebleven inbrekers moesten zaterdagmorgen omstreeks 07.00 uur inderhaast vluchten uit een woning aan de Calbertsweg toen ze werden opgemerkt door een van de bewoners. Ze vluchtten de woning uit met medeneming van een draagbare computer, enkele sieraden en een zilveren bestek. Om binnen te komen hadden ze een achterdeur geforceerd.

District Maastricht

Alcoholcontrole..

Bij een alcoholcontrole in en om het centrum van Maastricht, die door 21 politiemensen werd gehouden, werden tussen zaterdagavond 22.30 uur en zondagmorgen 06.00 uur 1302 bestuurders van motorvoertuigen aan een ademtest onderworpen. Dat leverde in totaal 18 overtredingen terzake rijden onder invloed op waarvoor proces-verbaal werd opgemaakt. Drie bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren.

Maastricht, aanrijding met letsel..
Een 49-jarige inwoner van Maastricht is zaterdagavond gewond geraakt bij een aanrijding op de Middenweg in de wijk Borgharen. De man fietste over deze weg. Ter hoogte van de Kasteellaan werd hij aangereden door een linksaf slaande personenauto die hem geen voorrang verleende. Daarbij liep het slachtoffer een gecompliceerde beenbreuk op. Hij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Maastricht.

Maastricht, inbraak.
Door het slot van de garagedeur te verbreken konden inbrekers een huis aan de Karposthegge binnendringen. De daders hadden het voorzien op de autosleutels van de voor de woning geparkeerde personenauto. Toen ze de sleutels hadden gevonden verlieten ze de woning en gingen er met de auto (Audi A6) vandoor.

Valkenburg, inbraak.
Zaterdagavond werd ingebroken in een woning aan de Docter Ariensstraat. Een keukenraam werd geforceerd om binnen te komen. De hele woning werd doorzocht. Voor zover men kon nagaan werd uit de keukenlade een beurs gestolen.

District Sittard

Geleen, 220 euro boete voor belediging.

Een 26-jarige inwoner van Geleen werd zaterdagmiddag omstreeks 13.00 uur door de politie aangehouden in de Groenstraat. De man stak zijn middelvinger op naar twee agenten die op dat moment te voet in het drukke stadscentrum patrouilleerden. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Geleen. In overleg met de officier van justitie werd hem een boete opgelegd van 220 euro.