Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 26 januari 2003

Team Oosterhout

Bedreiging

OOSTERHOUT - Een 40-jarige inwoner van Oosterhout is zaterdagnacht omstreeks halftwee aangehouden. De man wordt verdacht van de bedreiging van een 26-jarige man uit Etten-Leur en een 19-jarige vrouw uit Oosterhout. Hij dreigde hen met de dood. Deze bedreigingen werden gepleegd aan de Van Leeuwenhoeklaan. Oud zeer tussen beide mannen is de vermoedelijke oorzaak van de bedreigingen. Na verhoor werd de verdachte weer in vrijheid gesteld.

Diefstal scooter

OOSTERHOUT - Zaterdagnacht werd aan de Dr. J.M. den Uijlstraat uit de grage van een woning een scooter weggenomen. Aangifte werd gedaan.

Inbraak in bedrijf

OOSTERHOUT - Er werd op 25 januari 2003 ingebroken bij een bedrijf aan de Warandelaan te Oosterhout. Toegang werd verschaft tot het pand middels verbreking van de toegangsdeur. Weggenomen werd computerapparatuur.

Valse eurobiljetten

OOSTERHOUT - Werd op zaterdag 25 januari bij een winkel aan de Arendstraat een vals biljet van 5 euro aangeboden. Verder werd bij een supermarkt in Oosterhout een vals 20 eurobiljet aangeboden.

Inbraak in bedrijf

OOSTERHOUT - Er werd op zaterdag 25 januari ingebroken in een bedrijf aan de Wetering. Een ruit werd ingeslagen, waarna de toegang tot het pand werd verkregen. Computerapparatuur werd weggenomen.

Beroofd van mobieltje

OOSTERHOUT - Vrijdagnacht werd op de Keiweg een 17 jarige jongen uit Teteringen beroofd van zijn mobieltje. Met bedreiging dat hij mishandeld zou worden werd hij tot afgifte gedwongen. De politie stelt een onderzoek in.

Wiel afgebroken

OOSTERHOUT - Vond afgelopen vrijdagmiddag een ongeval plaats op de Weststadweg. Een 32 jarige bestuurder uit Oosterhout reed met een Oldtimer richting Made toen het linkervoorwiel van zijn voertuig afbrak. Het wiel kwam op de andere weghelft terecht en kwam tegen de auto van een 48 jarige bestuurder uit Made. Er ontstond alleen materiele schade.

Vernieling van ruiten

OOSTERHOUT - Vrijdagnacht werden van een woning aan de Wiekslag zowel de voor- als de achterruit ingegooid met stenen. De bewoner was wakker geworden van het kabaal. De politie stelt een onderzoek in.

Team Geertruidenberg - Drimmelen

Mishandeling

RAAMSDONKSVEER - Zaterdagnacht om tien voor halféén hebben agenten aan de Keizersdijk een 15-jarige jongen uit deze plaats aangehouden. Hij wordt verdacht van de mishandeling met een bierglas van een 14-jarige plaatsgenoot. Die liep bij deze mishandeling twee diepe snijwonden in de nek op. Het slachtoffer werd door de GGD naar het Amphia ziekenhuis in Oosterhout gebracht. Daar waren er veertien hechtingen nodig om de beide verwondingen te dichten.

Snelkraak in Made

MADE - Reden collega`s op het Raadhuisplein en zagen zij dat een 28
-jarige man, die zonder vaste woon- of verblijfplaats is, enkele malen tegen de onderruit van de toegangsdeur van een winkelpand schopte en vervolgens naar binnen kroop. In een auto die voor het winkelpand stond zat een 39 jarige inwoner van Breda welkeook werd aangehouden. Beide verdachten zijn inverzekering gesteld en ingesloten. De auto die beide verdachten in bezit hadden was eerder die nacht in in Breda gestolen.

Team Loon op Zand

Inbraak bedrijf

KAATSHEUVEL - Op vrijdagavond 24 januari werd er ingebroken bij een bedrijf aan de Engelsestraat. Van het pand werd door de daders een ruit vernield. Vanuit een kantoorruimte werden twee computers weggenomen.

Vernieling overkapping

KAATSHEUVEL - Op vrijdag 24 januari werd er op het Kennedyplein een overkapping geplaats als ontmoetingsplaats voor de jeugd. Op zaterdagmorgen 25 januari bleek dat de overkapping al schade had opgelopen. Er werd een gat in de beplating gemaakt. Door de wijkagent zal een onderzoek ingesteld worden.

Team Waalwijk

Diefstal uit bedrijf

WAALWIJK - Op zondagochtend 26 januari 2003 werd er ingebroken bij een bedrijf aan de Gantelstraat. De daders hebben toegang verkregen tot het pand door een ruit te vernielen. Weggenomen werden enkele computers, een telefoon en een fax. De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld.

Onder invloed

WAALWIJK - Vrijdagnacht werd de bestuurder van een personenauto op de Prof. K. Onhesweg gecontroleerd. De 44 jarige man bleek alcohol gedronken te hebben. Uit de ademanalyse bleek de uitslag 805 Ug/l te zijn. De man kreeg een rijverbod van 9 uren uitgereikt. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Aan de man werd een dagvaarding uitgereikt om zich voor de rechtbank te verantwoorden.

Bron: Carel Bouman