Volleybal Vereniging SSS Barneveld

1/26/2003 BMC/SSS trekt aan kortste eind in marathonpartij Verslag Florie/Vrevok - BMC/SSS 3-2 ( 22-25, 26-28, 25-18, 28-26, 16-14)

In een zinderende wedstrijd van twee uur werd BMC/SSS verslagen. Op beslissende momenten trok in een sfeervol Merwestein Florie/Vrevok aan het langste eind. De marathon partij werd beslist door de voortdurende service druk van de thuisploeg.

De beide trainers van BMC/SSS, Arjen Boonstoppel en Ralph Post, had de tegenstander van zaterdagavond langdurig bekeken op video en hun strijdplan werd in de voorbespreking uitgebreid besproken. "Actief blokkeren" was de boodschap die de hoofdblokkeerders meekregen. De eerste twee punten in de 1e set waren voor BMC/SSS, deze voorsprong kon de Barneveldse ploeg niet lang vasthouden en vanaf 6-6 ging het weer gelijk op. Een plotselinge opleving aan de kant van Vrevok, mede bepaald door een enkel netfoutje aan SSS kant, zorgde ervoor dat de thuisploeg een voorsprong kreeg van twee punten. Langdurig rally's werden er gespeeld waarin SSS langzaam maar zeker weer dichterbij kwam. De als koning blokkerende Rob Bontje serveerde als een keizer zijn team naar een 17-14 voorsprong. Er werd geknokt voor ieder punt ondanks dat er ook weleens wat fout ging, met name passend viel er wel eens een steekje waardoor SSS niet echt kon weglopen. Ondanks de felle tegenstand van Vrevok behield SSS de voorsprong van drie punten tot aan het eind van de set en het was invaller Tobias van de Linde die het bevrijdende laatste punt kon scoren.
De 2e set begon spectaculair, het was Norman Abraham die met begeleidende kreten drie keer over de bal verdedigde waardoor SSS evenzoveel kon scoren. Vrevok was niet van plan om zich naar de slachtbank te laten leiden en vocht voor wat het waard was en kwam op 5-5 weer langszij. Jarno Timmerman kwam inmiddels steeds iets beter in zijn spel en kon middels een ace weer een voorsprong voor SSS op het bord zetten. Het was inmiddels wel duidelijk dat de ploeg welke de service druk het hoogst kon houden de wedstrijd waarschijnlijk zou winnen. Tot op dan toe was dit SSS en met name Rene Reinaerts deed van zich spreken. Nog steeds was SSS passend de iets mindere ploeg maar bij Vrevok wilde de aanval niet zo lukken waardoor de verkregen voorsprong van drie punten in het voordeel van SSS gehandhaaft bleef. Er volgde een spannend vervolg van de 2e set, Vrevok wist van geen wijken en SSS kon net niet het verschil maken. Op de stand 21-23 bij een time out schreeuwde Arjen Boonstoppel zijn mannen toe dat er iets extra's moest komen. Dat kwam er niet maar de er werd wel gevochten voor ieder punt . Vrevok kwam langszij op 25-25. De vele meegereisde supporters uit Barneveld hielden hun adem in, zou het dan weer niet lukken vroegen zij zich af. Maar gelukkig herpakte SSS zich op het juiste moment en met 28-26 werd de 2e set gewonnen. De derde doorgang zou een moeilijke set worden, Vrevok zal alles of niets gaan spelen om een 3-0 nederlaag te vookomen. Dit was de juiste denkwijze van Boonstoppel want dat gebeurde inderdaad. Bij SSS was de concentratie heel ver te zoeken en Vrevok profiteerde hier optimaal van. BMC/SSS zonk ver weg en wist niet te voorkomen dat de thuisploeg deze set met 25-18 won.
"Ieder punt vieren, een feestje maken in het veld" een herboren SSS begon aan de vierde set Michael Olieman serveerde weer als vanouds, ace's, maar ook bij Vrevok wist men de serve druk hoog te houden. "Koning, keizer, admiraal " zo moet Rob Bontje zich gevoeld hebben toen hij drie keer op rij de aanval van Vrevok, hoog torende boven het net, afblokte. Even later deed Mark Klapwijk het nog even dunnetjes over en SSS stond op een 12-8 voorsprong. In deze fase had SSS zelfs 'Vrouwe Fortuna" aan haar zijde en dat was deze competitie nog niet gebeurd. Kleine dingen gingen goed en waarschijnlijk dacht Arjen Boonstoppel dat er wel wat geprobeerd kon worden. Op de stand 12-17 begon hij te wisselen, en dit pakte geheel verkeerd uit. Niet begrijpend wat er gebeurde stonden zijn spelers aan de grond genageld en voordat dat zij het doorhadden was de voorsprong om gebogen in een 19-17 achterstand. Het mag een klein wonder heten dat SSS zichzelf nog wist terug te knokken tot 24-24, het werd 24-25, een set en wedstrijdpunt wat werd teniet gedaan door Vrevok , vervolgend werd het 25-26 met hetzelfde vervolg. Toen was de weerstand van SSS gebroken en kon Vrevok deze 4e set met 28-26 winnen.
Teleurstelling, onbegrip bleek na afloop bij zowel de spelers als bij de supporters. "Wat bezielde Arjen Boonstoppel om in een goed draaiend team spelers te gaan wisselen? " Maar er was nog niets verloren er kwam nog een vijfde set, een loterij ookwel genoemd. Al snel keek de Barneveldse ploeg tegen een achterstand aan maar knokte zich weer terug om bij de veldwissel een 8-7 voorsprong te hebben. Het bleef gelijk opgaan tot 13-13, het werd 14-14 en uiteindelijke 16-14 voor de thuisploeg.
Teleurstelling bij de moegestreden spelers, de teambegeleiding van SSS liep wat verdwaast rond en de supporters konden er nog niet overuit. Hier had absoluut meer ingezet. Toch had Arjen Boonstoppel ook positieve punten gezien, er was weer gestreden, teruggekomen naar een achterstand in een set, dat moet een keer positief uitvallen, dat kan niet anders. Maar ondertussen dropen zijn spelers af in de wetenschap dat het deze keer niet alleen aan hen had gelegen.