Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

Politieregio Noord- en Oost-Gelderland

Politiedistrict Apeldoorn

APELDOORN

Persberichten weekeinde 25 en 26 januari 2003

Apeldoorn - 16 jarig meisje met drank op achter stuur

De politie van Apeldoorn trof zaterdagnacht bij een routinecontrole op de Europaweg in Apeldoorn een 16 jarig meisje uit Zwolle achter het stuur van een personenauto aan. Ze bleek onder invloed van alcohol. Op vragen van de politiemensen gaf ze aanvankelijk een valse naam op. Op het bureau blies ze bij de ademanalyse 0,9 promille. Ze verklaarde uit te zijn geweest in Apeldoorn. En passant schold ze de politiemensen ook nog even uit voor "kankerhond" De auto bleek eigendom van een vriend uit Utrecht, die als passagier in de auto zat. Ook hij bleek onder invloed van alcohol. De politie maakt proces-verbaal op.

Apeldoorn - dagvaarding na opnieuw winkeldiefstal De politie heeft vrijdag een 70 jarige man uit Apeldoorn -na overleg met de officier van justitie- een dagvaarding uitgereikt. Hij nam 5 pakjes sigaretten weg bij een supermarkt aan de Auroralaan in Apeldoorn zonder te betalen. Hij werd betrapt en omdat het de derde keer was binnen een korte tijd heeft het openbaar ministerie hem gedagvaard voor de zitting op 23 april 2003.

Apeldoorn - twee auto's uitgebrand
Twee naast elkaar geparkeerde auto's op het Hoefblad in Apeldoorn zijn zaterdagnacht omstreeks half vijf volledig uitgebrand. De politie vermoedt dat iin van de auto's in brand is geraakt en dat de brand daarna is overgeslagen naar de andere auto. Brandstichting wordt niet uitgesloten. Het schadebedrag is nog niet bekend. Om nog meer schade te voorkomen, konden buurtbewoners nog snel twee andere auto's verplaatsen.

Apeldoorn - drankrijder
Een 40 jarige automobilist uit Apeldoorn bleek zondagnacht bij een controle op de Groenoordlaan onder invloed van alcohol. Hij blies 1,6 prom. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Apeldoorn - inbraak benzineshop
Bij een inbraak in een benzineshop aan de Laan van Kuipershof zijn zondagnacht sigaretten weggenomen. Ook werd er geld uit de kassa ontvreemd. Er werd een ruit vernield. De dader is door de ontstane opening naar binnen geklommen. Hij heeft daarbij vermoedelijk verwondingen opgelopen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Apeldoorn - ingesloten na diefstal jas
De politie heeft zaterdagavond een 38 jarige man uit Apeldoorn aangehouden, nadat hij in een horecagelegenheid een jas had ontvreemd. De man is voor ander onderzoek ingesloten.

Apeldoorn - Mobieltje uit auto gejat, tijdens wachten bij verkeerslicht Een 29 jarige man uit Apeldoorn is zaterdagochtend omstreeks 09.,00 uur op wel heel brutale wijze van zijn mobile telefoon bestolen. Terwijl hij stond te wachten voor de verkeerslichten bij de kruising Arnhemseweg/Laan van Mensenrechten, kwam een rode bromscooter met daarop twee jongens naast hem staan. De passagier opende de deur van zijn auto en pikte zijn gsm en polstas van de passagiersstoel, waarna ze vliegensvlug wegrijden. De automobilist heeft de jongelui nog gevolgd maar raakt ze op een smal paadje kwijt. Onderwijl gooit het tweetal het polstasje van zich af. Het mobieltje is de Apeldoorner kwijt.

Apeldoorn - Levende vogel in afvalcontainer gedumpt

De politie heeft proces-verbaal opgemaakt wegens dierenmishandeling tegen een 63 jarige man uit Apeldoorn. Hij had een papagaai-achtige vogel levend en wel in een kartonnen doos gedaan en daarna de doos met de levende vogel, als afval, in een grijze container gelegd. De man verklaarde dat hij van de vogel afmoest omdat het dier plaats moest maken voor een papagaai die hij had gekregen. De politie heeft de vogel uit de container ondergebracht bij een dierenopvangplaats van de dierenbescherming.


^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^
Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top 038-375 10 50