Politieregio Noord- en Oost-Gelderland

Politiedistrict Noordwest-Veluwe Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

Noordwest-Veluwe

Persberichten weekeinde 25 en 26 januari 2003

Emst - fietser gewond na ongeval
Een 53 jarige fietser uit Epe raakte vrijdagmiddag gewond bij een ongeval op de kruising Vaassenbinnenweg/Hannendorperweg/Veldweg in Emst. De onfortuinlijke fietser werd geen voorrang verleend door een 22 jarige automobilist uit Emst. De Epenaar is per ambulance met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis.

Putten - Bekeuring voor afval verbranden

Een 57 jarige man uit Putten is bekeurd omdat hij vrijdag op zijn terrein aan de Hellerweg in Putten afval verbrandde. Tussen het hout dat op de brandstapel lag, bevond zich ook plastic, geverfde planken, isolatiemateriaal en geplastificeerd hout.

Harderwijk - drankrijder

Een 30 jarige automobilist uit Ermelo bleek zaterdagnacht op de Havendam onder invloed van alcohol. Hij blies 1,1 prom. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Harderwijk - "buren"- oplichter slaat toe in Harderwijk

De oplichter die geld komt lenen voor "de buren", omdat zij onvoldoende geld in huis hebben om de levering van een koelkast, vrieskist, meubels, tv's etc. te kunnen betalen heeft afgelopen vrijdag zijn slag geslagen in Harderwijk. De man benadert veelal wat oudere bewoners van willekeurige wijken. Vrijdag kreeg hij geld mee van een 76 jarige bewoner aan de Esdoornlaan en een 79 jarige vrouw aan de Middenlaan in Harderwijk. Een 72 jarige vrouw aan de Middenlaan kreeg argwaan, waarna de jongeman zonder succes vertrok. Ook bij een bewoonster aan de Sophialaan had hij geen succes. De politie blijft waarschuwen tegen de oplichter en verzoekt bij een dergelijke situatie onmiddellijk de politie te bellen.

Vaassen - Politie zoekt eigenaar hond

De politie is op zoek naar de eigenaar van een hond die zaterdagavond op de Emsterweg in Vaassen onder de auto van een 43 jarige Epenaar rende. Het dier is na de aanrijding weggerend en niet meer aangetroffen. De auto is licht beschadigd. Wanneer de eigenaar zich meldt kunnen de verzekeringsgegevens met de automobilist worden uitgewisseld.

Vaassen - gestolen brommer gedeeltelijk teruggevonden De brommer van een 22 jarige jongeman uit Vaassen werd vrijdagmiddag bij de Rabobank in Vaassen geparkeerd. In de nachtelijke uren van vrijdag op zaterdag troffen surveillerende agenten de brommer aan op de Kerkweg in Vaassen. De brommer was gedeeltelijk gesloopt en miste onderdelen. De politie heeft de aak in onderzoek.

Epe - 16 jarige onder invloed ten val
Een 16 jarige jongen uit Heerde is zondagnacht per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle vervoerd nadat hij met te veel alcohol op, de macht over zijn fietsstuur was verloren en op de Heerderweg in Epe te val kwam. Hij liep een flinke hoofdwond op.

Putten - door gladheid onderuit
Een 20 jarige jongeman uit Putten kwam zondagnacht omstreeks 02.20 uur op de bevroren klinkers van de Garderenseweg ten val. Per ambulance werd hij, met vermoedelijk een beenbreuk, naar het St. Jansdalziekenhuis in Harderwijk vervoerd.

Heerde - 17 jarige ingesloten na vechten en bedreiging Een 17 jarige jongeman uit Zwartsluis is zondagnacht rond 02.00 uur aangehouden nadat hij in een discotheek had gevochten en de portier had bedreigd. Nadat hij uit de horecazaak was verwijderd werd hij op straat wild en ondanks waarschuwingen bleef hij schreeuwen. Op het politiebureau is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Wezep - Drankrijder op A28 over de kop
Een 58 jarige automobilist uit Kampen sloeg zaterdagavond rond 18.00 uur met zijn auto op de A28 over de kop. Hij reed vanuit Zwolle de afrit Wezep op en maakte een stuurcorrectie. De auto ging over de kop en kwam tussen de afslag en de rijbaan van de A28 tot stilstand. Een 27 jarige automobilist uit Zwolle kon de auto van de man uit Kampen niet meer ontwijken en raakte hem nog net met de buitenspiegel. De bestuurder uit Kampen raakte bekneld en de brandweer van Hattemerbroek heeft hulp geboden. Hij is per ambulance met vermoedelijk een heupbreuk naar en Zwols ziekenhuis vervoerd. De bestuurder bleek alcohol te hebben gebruikt. Er is een bloedproef afgenomen waarvan de uitslag over enkele dagen bekend is. De man reed zonder rijbewijs want dit was al bij een eerdere constatering van drankgebruik in oktober jl. ingevorderd. Het rijbewijs blijft derhalve ingevorderd.

Ermelo - Gewonde man verzet tegen hulpverlening

De politie heeft zaterdagmiddag een 31 jarige man uit Ermelo aangehouden en ingesloten. In huiselijke kring was onenigheid en waren klappen gevallen. De man vernielde vervolgens een ruit van de woning en had een flink bloedende wond aan zijn hand. Ondanks zijn verwondingen bleef de man zich tegen politie en ambulancemedewerkers verzetten. Uiteindelijk werd hij geboeid per ambulance vervoerd naar het St. Jansdal in Harderwijk. Na behandeling is hij in een politiecel ingesloten

Nunspeet - computers weg na snelle inbraak

In en kantoorruimte aan de Elspeterweg in Nunspeet werden zaterdagmorgen enkele computers weggenomen. Een raam en een buitendeur werden vernield, waarna met de goederen heeft weggenomen. De schade is nog niet precies vastgesteld.

Nunspeet - 19 jarige aangehouden met xtc-pillen

De politie trof zaterdagmorgen tijdens een routinecontrole op de Plesmanlaan in Nunspeet bij een 19 jarige automobilist uit Doornspijk een vijftal xtc-pillen aan. De man werd aangehouden. De pillen zijn in beslag genomen en tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.


^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^
Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top 038-375 10 50