Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 26-01-2003 3e persbericht 26 januari 2003

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Aangehouden jongens geen verdachte meer De twee 17-jarige jongens uit Middelbeers en Oirschot die zaterdagochtend rond 4.30 uur op het Baekelandplein zijn aangehouden blijken onschuldig te zijn (zie persbericht 1 van 25 januari 2003 Eindhoven: Joyriding. Uit onderzoek is gebleken dat beiden het voertuig niet hebben bestuurd. De bestuurder en tevens eigenaar van het voertuig heeft de politie inmiddels kunnen opsporen. Dit betreft een 22-jarige inwoner van Tilburg. Hij kan niet verklaren waarom hij uit de auto is gevlucht. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Inbreker overlopen
Na een onderzoek in de omgeving is zondag rond 13.00 uur op de Tongelresestraat een 23-jarige Eindhovenaar aangehouden. De verdachte zou kort voor zijn aanhouding een woning aan de Melkweg binnengedrongen zijn. Toen de 29-jarige bewoonster thuis kwam werd de voordeur door de onbekende geopend. Hij bedreigde haar met een mes en zag kans om te vluchten. Het is nog onduidelijk of er spullen uit de woning worden vermist. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Vrouw mishandeld
In een woning aan de Laagstraat is zondagochtend rond 10.00 uur een 41-jarige vrouw uit Geldrop mishandeld door haar vriend. Het stel was in de woning op bezoek. Plotseling sloeg de man de vrouw en bedreigde haar met een mes. Tijdens de mishandeling is de vrouw van de trap gevallen. Ze liep verwondingen aan haar gezicht op en heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. De politie stelt een onderzoek in.

Eindhoven: Jongen mishandeld
Op de Kloosterdreef is zondag rond 2.30 uur een 16-jarige jongen uit Eindhoven mishandeld door een groep jongens. De jongen fietste over het fietspad van de eerdergenoemde straat toen een groep jongens hem tegemoet kwam fietsen. Ze stapten van hun fiets en sloegen en schopten de jongen zonder reden. Hij viel op de grond door de mishandelingen. De groep jongens is vervolgens gevlucht. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gegaan. Na behandeling mocht hij, met vermoedelijk een gebroken neus, naar huis.

Eindhoven: Automobilist onder invloed botst tegen lantaarnpaal Op de Europalaan is zondag rond 2.00 uur een 23-jarige automobilist uit Eindhoven de controle over zijn voertuig verloren. De man botste met zijn auto tegen een lantaarnpaal en vervolgens tegen een muurtje van een achtertuin van een woning aan de Roggeveenhof. Uit onderzoek bleek dat de man geen geldig rijbewijs had en dat hij teveel had gedronken. Bij hem werd een promillage van ruim 1,40 gemeten. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Best: Vrouw gewond
Op een parkeerplaats aan de Boterhoek is zaterdagmiddag rond 12.40 uur een 78-jarige vrouw uit Best gewond geraakt toen zij met haar fiets in aanrijding kwam met een haar onbekende automobilist. De vrouw kan zich niet precies herinneren hoe het een en ander is gebeurd. Ze liep een hoofdwond en een hersenschudding op. Na behandeling in het ziekenhuis mocht ze naar huis. De politie stelt een onderzoek in naar het gebeurde.

Best: Woninginbraak
In een woning aan de Steltlopen is tussen zaterdag 10.30 uur en zondag 13.45 uur ingebroken. De dader kwam binnen door de voordeur open te breken. Uit de woning zijn sieraden en twee computers gestolen.

Best: Verlichtingscontrole
Op de Oude Rijksweg en de Eindhovenseweg is zondag een verlichtingscontrole gehouden. Drie fietsers werden bekeurd voor het niet in orde hebben van het licht.

Oirschot: Inbraak in bedrijf
In een bedrijf aan de Industrieweg is zondagochtend ingebroken. De dader kwam binnen door een raam te vernielen aan de voorkant van het pand. Uit het pand werd een laptop met toebehoren weggenomen.