Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Zondag 26 januari 2001

Aanhouding winkeldieven
BERGEN OP ZOOM: Een 56-jarige man uit Bergen op Zoom werd zaterdag aangehouden voor winkeldiefstal. Hij nam goederen weg zonder te betalen twv ruim 13 euro. De man kreeg proces-verbaal en moet in maart voor de rechter verschijnen. Bij een grootwinkelbedrijf werden twee personen aangehouden voor winkeldiefstal. Eén van hen had twee overhemden twv 44 euro weggenomen. De ander had twee dekbedden twv 63 euro ontvreemd.

Inbraak uit auto
BERGEN OP ZOOM: Vrijdagavond/nacht werd ingebroken uit een auto die geparkeerd stond in de Kastanjelaan. Uit het voertuig werden een paspoort en mobiele telefoon weggenomen.

Inbraak uit vrachtauto
BERGEN OP ZOOM: In de nacht van vrijdag op zaterdag werd op de Overakker een inbraak gepleegd in een vrachtauto. Er werden zes spijkerbroeken en zes truien weggenomen. Tevens is er geld uit de auto gestolen.

Ongeval met blikschade
BERGEN OP ZOOM: Op zaterdag vond rond 15:15 uur een aanrijding plaats op de kruising Ravelstraat-Bolwerk Zuid-Korneel Slootmanslaan. Hierbij verleende de 59-jarige automobilist uit Roosendaal geen voorrang aan de 29-jarige, uit Made afkomstige, bestuurder van een personenauto. Beide personenautos werden tengevolge van de aanrijding beschadigd.

Aanhoudingen voor bezit softdrugs BERGEN OP ZOOM: Zaterdagmiddag werden op de Erasmuslaan twee 23-jarige mannen uit België aangehouden terzake overtreding van de Opiumwet. Bij nader onderzoek bleek dat zij respectievelijk 9 gram en 1 gram hashish in hun bezit hadden. Tegen beide verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Ruzie over parkeren ontaardt in mishandeling BERGEN OP ZOOM: Op het parkeerterrein van de Nettorama werd zaterdagmiddag een 26-jarige man uit Halsteren mishandeld na onenigheid over een parkeerplaats. Terwijl hij zijn auto in wilde parkeren schoot een andere bestuurder met zijn auto op de plaats waar hij net van plan was om te parkeren. Er ontstond tussen beiden een woordenwisseling. De andere bestuurder pakte een stok en bedreigde de man. Hierna is het slachtoffer boodschappen gaan doen. Toen hij terug kwam bij zijn auto en weg wilde rijden werd hij aan de achterzijde klem gezet door een andere auto. Op de bijrijdersplaats van deze auto zat de man waarmee hij even daarvoor onenigheid had. De bestuurder van deze auto kwam dreigend op hem af. Na een woordenwisseling met de bestuurder van deze auto kreeg het slachtoffer van hem een vuistslag op zijn mond. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844.

Poging tot inbraak door minderjarigen BERGEN OP ZOOM: Op zaterdag werden drie uit Bergen op Zoom afkomstige minderjarigen (2 van 16 jaar en één van 15 jaar) aangehouden terzake poging tot inbraak in een woning. Door één van de minderjarige daders werd een ruit met een steen aan de achterzijde van de woning ingeslagen. In belang van het onderzoek zijn de jeugdige daders in het bureau van politie in verzekering gesteld.

Verstopte inbreker aangehouden BERGEN OP ZOOM: Op zondag werd in de vroege ochtend na het afgaan van een alarm in de muziekschool aan de Burg. Stulemeijerlaan een 46-jarige man zonder woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij was via de steiger tegen de gevel geklommen en via een deur naar binnen gegaan. Binnen had de man zich verstopt om aan de politie te ontkomen. Hij is in afwachting van nader onderzoek ingesloten.

Toezicht op Openbare orde Bergen op Zoom BERGEN OP ZOOM: Al met al was het in Bergen op Zoom een roerige zaterdagnacht. Tijdens het project Veilig Uitgaan was de politie vergezeld van een speciale gast, namelijk de burgemeester, de heer van de Velde.
In de omgeving van het uitgaanscentrum hield de politie verscherpt toezicht in verband met de vele vernielingen van de afgelopen tijd. Verder heeft personeel van Regionale Milieudienst nog geluidsmetingen verricht bij twee horecagelegenheden in Bergen op Zoom. Daarbij werden te hoge geluidswaarden gemeten.

Aanhouding wegens vernieling BERGEN OP ZOOM: Een 17-jarige jongeman uit Bergen op Zoom werd zondagochtend aangehouden wegens vernieling. Hij vond het nodig om op de Westersingel de lantaarnpalen uit te schoppen. Later is hij met een miniproces-verbaal heengezonden.

Aanhouding wegens mishandeling BERGEN OP ZOOM: In de Londonstraat werd een 22-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden die een vrouw in een café had mishandeld, door haar in het gezicht te slaan. De aangehouden verdachte krijgt proces-verbaal.

Aanhoudingen diefstal fiets BERGEN OP ZOOM: Twee mannen van resp. 44- en 22 jaar werden aangehouden voor de diefstal van een nieuwe herenfiets in de Kettingstraat. Ze vertelden dat ze de fiets voor 50 euro hadden gekocht van een junk. Beiden wordt proces-verbaal aangezegd.

Aanhouding inbraak winkel BERGEN OP ZOOM: Een 25-jarige man uit Bergen op Zoom is aangehouden op verdenking van inbraak van een winkelpand in de Kremerstraat. Hij zou hierbij een ruit hebben vernield. De verdachte ontkent. Nader onderzoek volgt.

Parkeerbonnen en wildplassers BERGEN OP ZOOM: In het weekend werden twaalf bekeuringen uitgedeeld voor verkeerd parkeren, drie bekeuringen voor wildplassen en drie bekeuringen voor gesloten verklaringen. Verder kreeg een persoon een bekeuring omdat hij tegen een lantaarnpaal aan trapte op de Vismarkt.

Inbraak uit auto
HUIJBERGEN: Van een auto die geparkeerd stond langs de trimbaan van de Bergsebaan werd de rechter portierruit vernield en een bankpas gestolen.

Overval op benzinepomp
OUDENBOSCH: Vrijdagavond omstreeks 18.05 uur werd een benzinestation aan de Bosschendijk overvallen. Een man, die zich met een bivakmuts had vermomd kwam binnen met een mes in zijn hand. Hij sprong over de balie en riep dat hij geld wilde. De 37-jarige medewerkster opende hierna de kassalade en stapte achteruit. De verdachte heeft toen enkele honderden euros uit de kas gepakt en verdween hierna te voet. Verdere gegevens zijn niet bekend. Er is niet met het mes gedreigd.

Auto rijdt fietser aan
SPRUNDEL: Op zaterdag omstreeks 13:40 uur vond er op de kruising Noorderstede Noorderstraat een aanrijding plaats tussen de bestuurster van een personenauto en de bestuurder van een fiets. Door de aanrijding kwam de bestuurder van de fiets ten val. Na behandeling door personeel van de ambulance-dienst kon hij naar huis.

Boete voor rijden onder invloed ST. WILLEBRORD: Op zaterdagnacht omstreeks 01.00 uur werd een bestuurder op de Pastoor Kroesstraat gecontroleerd. Bij een blaasstest op straat bleek dat hij teveel gedronken had. De man moest mee naar het bureau en kreeg, nadat hij zijn medewerking had verleend aan een ademtest, een boete van 190 euro, omdat hij teveel gedronken had.

Slachtoffer zakkenrollen ROOSENDAAL: Bij een 29-jarige vrouw uit Roosendaal werd vrijdag op de Nieuwe Markt rond 18.00 uur een portemonnee met inhoud ontvreemd.

Aanhouding voor rijden onder invloed ROOSENDAAL: In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 29-jarige man uit Roosendaal op de Markt aangehouden. Hij bestuurde onder invloed van alcoholhoudende drank een auto. Omdat hij op de ademanalyse 465 ug/l (toegestaan 220 ug/l) blies werd proces-verbaal opgemaakt en kreeg hij een rijverbod van 4 uur. Hij mag zich op 2 mei bij de rechter gaan verantwoorden. Terwijl de man werd aangehouden bemoeide de 15-jarige passagier zich met deze aanhouding. Hem werd gevorderd zich te verwijderen, doch dat deed hij niet. Is vervolgens aangehouden ter zake niet voldoen aan bevel of vordering. Na onderzoek en verhoor is hij heengezonden. Er wordt een procesverbaal opgemaakt.

Banden lek gestoken
ROOSENDAAL: Van een auto in de St.Josephsstraat werden twee banden lek gestoken. Tijdstip van de vernieling: vrijdagavond of nacht.

Twee autos gestolen
ROOSENDAAL: Op de Nieuwe Markt werd een Opel Tigra ontvreemd. In de Jacob van Ruijsdaelstraat werd een rode Opel Astra ontvreemd die daar stond geparkeerd. Het voertuig heeft schade aan de bovenzijde van het rechter portier.

Inbraak woning
ROOSENDAAL In de Abel Tasmanstraat ontdekte een bewoner bij thuiskomst dat men had ingebroken door de achterdeur te forceren. De woon- en slaapkamer werden doorzocht. Buit: sieraden.

Inbraak auto
ROOSENDAAL Op de Barietdijk te Roosendaal werd in de nacht van 21 op 22 januari ingebroken een personenauto. Uit de auto werd niets ontvreemd. Het slot van het linker portier werd geforceerd en een strip vh portier werd verwijderd aan de bovenzijde vh portier.

Alcoholcontrole Wouwbaan: allen BOB-ers ROOSENDAAL Op de Wouwbaan werd een alcoholcontrole gehouden, waarbij 78 bestuurders werden gecontroleerd. Geen van de bestuurders was onder invloed.

Rijden onder invloed
ROOSENDAAL Op de Gastelsweg werd een 38-jarige man uit Roosendaal aangehouden. Hij bestuurde een auto onder invloed van alcohol. Blies 400 ug/l (toegestaan is 220 ug/l). Proces-verbaal is opgemaakt. Mag zich op 2 mei bij de rechter gaan verantwoorden. Rijverbod van 3 uur.

Alcoholcontrole Antwerpseweg ROOSENDAAL Zaterdagnacht werd op de Antwerpseweg tijdens een alcoholcontrole een 39-jarige man uit Roosendaal aangehouden. Hij bestuurde een auto onder invloed van alcoholhoudende drank. Blies 460 ug/l (toegestaan 220 ug/l). Proces-verbaal is opgemaakt. Mag zich op 2 mei 2003 bij de rechter gaan verantwoorden. Rijverbod van 4 uur. Tijdens de alcoholcontrole weigerde de bestuurder van een grijze Opel Kadett te stoppen voor de controle. De achtervolging werd ingezet. Op de Dullaertlaan reed de Opel Kadett zich vast. Er sprongen vier personen uit de auto. Ter plaatse werd een verdachte, een 18-jarige man uit Roosendaal aangehouden. Na enig speurwerk door diverse collegas en vooral door BRESTON (diensthond bezig aan zijn allerlaatste nachtdienst in politiedienst) zijn nog 2 verdachten aangehouden en wel een 19-jarige man uit Roosendaal en een 22-jarige man uit Roosendaal. Eén verdachte is weten te ontkomen. Zijn personalia zijn echter bekend. De Opel Kadett bleek te zijn ontvreemd. De drie aangehouden verdachten zijn voor onderzoek en nader verhoor ingesloten. Bij dit voorval is een politievoertuig licht beschadigd geraakt. Bij de aanhouding van de 22-jarige man uit Roosendaal is deze door de politiehond in zijn bovenbeen gebeten. De verdachte bleef niet staan na daartoe te zijn gesommeerd. Hij is door GGD onderzocht en behandeld.

Inbraak school
ROOSENDAAL In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er ingebroken in een school, gelegen aan de Gezellelaan, te Roosendaal. Door de dader werd met een steen de ruit van een schuifpui ingeslagen, waarna men de schuifpui kon openen en in de school kon komen. Uit de school werden twee computers, twee toetsenborden, een ghettoblaster en solo apparatuur (gehoorapparatuur) ontvreemd.

Winkelruit ingegooid
ROOSENDAAL Op zaterdag werd omstreeks 18:50 uur werd bij een supermarkt aan de President Kennedylaan door een onbekend persoon een winkelruit ingegooid. Deze persoon maakte vermoedelijk deel uit van een groepje van zes personen van buitenlandse afkomst.

Steen door ruit woningen ROOSENDAAL Op zaterdag omstreeks 20:05 uur werd van een woning aan de Geerberg te Roosendaal met een steen de ruit ingegooid. De dader hiervan is niet bekend.
Ook bij een woning aan de Geeberg te Rdaal werd zaterdag met een steen een ruit ingegooid. Dader onbekend.

Bron: Manon Erkens