- AFDELING ATLETIEK -

PERSBERICHT

Vught, 26 januari 2003

Ondersteijn wint brons op NK Junioren * Kortbeek springt record

Afgelopen weekend heeft Lieke Ondersteijn een gedeeld derde plaats behaalde op de Nederlandse indoorkampioenschappen voor Junioren. In het Groningse Zuidbroek sprong ze met de polsstok over 2,80 meter. Winnares werd Rianne Galiart met 3,30 meter.

Drie andere Prins Hendrik-junioren grepen net naast de medailles:
* Boy Aarts werd vierde op de 200 meter in 23.23 seconden
* Pepijn van Hove finishte als vierde op de 60 meter horden (8.41 seconden)
* Dorien Bek kwam als vierde over de finish na 400 meter: 60.61 seconden. Daarnaast waren in de Van der Valkhal van Zuidbroek nog verschillende andere kampioenschappen en wedstrijden.

Bij de Nederlandse Studentenkampioenschappen was Prins Hendrik-atlete Christel Bertens oppermachtig op de Sprinttweekamp. Deze won ze met tijden van 6.68 over de 50 meter, en 7.88 seconden over de 60 meter. Later die avond nam ze deel aan het Nelli Cooman Indoorgala. Daarin kwam de Tilburgse uit tegen de Nederlandse sprinttop, waar ze met 6.73 (50 meter), en 7.77 seconden over de 60 meter zevende werd. Bij de mannen werd clubgenoot Ralf Kieboom elfde. Hij snelde naar 6.15s en 7.17s over deze sprintafstanden.
* Prins Hendrik-atlete Janine Kortbeek heeft zaterdag 25 januari haar eigen Nederlands indoorecord hinkstapspringen (V45-50) verbeterd. Bij wedstrijden in Dordrecht kwam ze tot een afstand van 10,72 meter. Dat is 31 centimeter verder dan haar 1 week oude record dat ze bij de Nederlandse Indoorkampioenschappen Veteranen neerzette. Daar werd de Vughtse toen Nederlands kampioene mee.
* Polsstokhoogspringster Monique de Wilt heeft zondag haar seizoensdebuut gemaakt met een hoogte van 4,20 meter. De Bossche nam deel aan een sterke indoorwedstrijd in Bad Segeberg (D). Deze werd gewonnen door de Duitse Annicka Becker met 4,60 meter. De Wilt springt binnenkort grote wedstrijden in Wuppertal (31 januari), Stuttgart (2 februari) en Chemnitz (7 februari).
* Luc Krotwaar uit Eindhoven heeft zondag 26 januari in het Brabantse Best de Goed Beter Best Loop gewonnen. De halve marathon volbracht hij in een tijd van 1 uur 2 minuten 45 seconden. Clubgenoot Noël Keijsers werd 1e met een tijd van 67 minuten en 32 seconden.
* Bij de Kampioenenhuldiging van de Gemeente Vught/Vughtse Sportraad hebben twee Prins Hendrik-atleten de hoogste sporttitels over 2002 opgeëist. In het gemeentehuis vrijdagavond 23 januari werden Thomas Kortbeek uit Vught, en Vivian Ruijters uit Roermond benoemd tot Sportman, en -vrouw van Vught. Kortbeek kreeg deze titel voor zijn Nederlands kampioenschap op de 400 meter horden in Sittard, en zijn sterke optreden bij de Europese kampioenschappen in München. Daar werd hij 14e door de halve finale op dit onderdeel te halen. Ruijters werd Sportvrouw 2002 voor haar twee nationale titels op de 10000 meter (baan), en op het NK Marathon tijdens de marathon van Rotterdam.

Ruijters won overigens zondag 26 januari de halve marathon van Rockanje. EINDE BERICHT