Tom Coronel

26 Januari 2003: Geslaagde Fanclubdag in Huizen

Na een jaar pauze heeft het nieuwe fanclubbestuur ook de traditionele fanclubdag weer nieuw leven ingeblazen. Vandaag hadden de fans de gelegenheid om Tom Coronel van dichtbij mee te maken. Als blijk van waardering voor de steun van de fans en hun loyale support nam Tom dan ook ruim de tijd voor een ieder. Uiteraard werd er dan ook weer veel merchandise van het bekende Coronel® signatuur voorzien.

De brandende vraag voor Tom was natuurlijk wat zijn plannen voor het komende raceseizoen zijn. Helaas kon hij hier nog geen concreet antwoord op geven. "Ik ben met een aantal dingen bezig. Graag zou ik nog een jaar met Carly in het ETCC rijden. Vorig jaar hebben we een hoop werk verzet waar ik dit jaar graag de vruchten van wil plukken", aldus Coronel. Verder meldde Tom ons dat hij graag weer in Le Mans wil rijden. Hiervoor heeft hij met een aantal teams contact. Een derde mogelijkheid is om een kampioenschap buiten Europa te rijden. "Ik kan er helaas nog niets over zeggen omdat het allemaal nog niet 100% zeker is. We zijn in een verregaand stadium, maar ik vind het niet professioneel om er nu al over uit te wijden. Ik denk dat we binnen twee weken wat meer zekerheid hebben hierover. We houden jullie in ieder geval op de hoogte", zo beloofde Tom zijn fans.

Traditioneel onderdeel van de fanclubdag is natuurlijk de kartcompetitie. Ook dit onderdeel werd in een nieuw jasje gestoken. Er werd gereden in een zogenaamd ETCC formaat, wat betekent dat er twee heats werden verreden waarbij de top 6 uit de eerste race in omgekeerde volgorde moest starten in de tweede race. Na een hoop rekenwerk waarbij ook nog extra punten werden verdeeld voor de snelste ronde, de langzaamste ronde en het langzaamste gemiddelde, kwam Lennard Hulsbos uiteindelijk als winnaar uit de bus. Lennard won de competitie al eerder in 1999 en is dus een tegenstander om rekening mee te houden in de toekomst. Immers Joost Koenders, Dillon Koster en Jaap van Lagen behoren ook tot het illustere groepje winnaars. De ladies cup werd gewonnen door Femke, die in de finale haar tegenstrevers Jeanette en Chantal ondanks een flinke schuiver voor wist te blijven.

Als afsluiting werd er natuurlijk weer de grote Coronel verloting gehouden. Tom had weer de nodige race items bij elkaar gesprokkeld, maar de absolute hoofdprijs was een door Sporttravel aangeboden geheel verzorgde reis naar de 24 uurs race van Le Mans. De reis werd overigens geheel terecht gewonnen door Coronel-superfan Ger van de Brand die ook dit jaar weer de nodige lootjes voor zijn rekening nam. Namens de Fanclub willen we via deze weg nogmaals iedereen bedanken voor deze geslaagde fanclubdag.

---