Gemeente Weert

27/11/2002

Zwembad korte tijd gesloten wegens groot onderhoud

Subtropisch Zwembad De IJzeren Man in Weert is van maandag 27 januari t/m vrijdag 14 februari 2003 gesloten voor het publiek. Deze sluiting is nodig i.v.m. het uitvoeren van groot onderhoud. Kleine onderhoudswerkzaamheden in het zwembad worden elk jaar uitgevoerd zonder dat het zwembad hoeft te worden gesloten. Voor uitvoering van de grote klussen is een sluiting echter onvermijdelijk.

Om de overlast hiervan voor het publiek zoveel mogelijk te beperken, zijn deze werkzaamheden de laatste jaren zoveel als mogelijk "opgespaard".
Hierdoor kunnen ze nu gelijktijdig worden uitgevoerd en hoeft het zwembad maar één periode te sluiten.

Bouwplaats
In deze sluitingsperiode verandert het zwembad in een echte bouwplaats. Een greep uit de werkzaamheden: het golfslagbad en het instructiebad krijgen een geheel nieuw plafond. In het golfslagbad worden tevens de lichtdoorlatende platen in de spitse kap vervangen. Ook krijgt de razendsnelle glijbaan een volledig nieuwe trap. Voorts wordt al het houtwerk geschilderd en de verlichting vervangen. Met name in het golfslagbad zal de verandering van de verlichting merkbaar zijn. Gekleurde lampen onder water zullen hier gaan zorgen voor een heel speciaal effect. Minder zichtbaar voor het publiek, maar ook van belang is het onderhoud aan de installaties die zorgen voor de waterbehandeling, de luchtbehandeling en de verwarming.

Schoolvakanties
Op zaterdag 15 februari gaat het bad weer open voor het publiek. Er is bewust gekozen voor sluiting in een periode waarin geen schoolvakanties zijn. In de voorjaarsvakantie en alle navolgende schoolvakanties kan dit jaar dus gewoon naar hartelust worden gespetterd in de IJzeren Man.