Ingezonden persbericht


Persbericht

CDA organiseert maatschappelijke stage voor jongeren

De Rotterdamse CDA-fractie start een pilotproject Maatschappelijke stage voor jongeren waarin jongeren leren omgaan met elkaar en waarin zij elkaar leren helpen. De fractie kiest voor het thema multiculturaliteit. Multiculturaliteit is voor veel jongeren een belangrijk onderdeel van samenleven in Rotterdam.

In dit licht zullen maandag 27 januari 6 leerlingen van het St. Laurens College en 6 leerlingen uit een Internationale schakelklas van o.s.g. Nieuw-Zuid een dag met elkaar optrekken.

Het programma van deze dag ziet er als volgt uit:

10.00 Ontvangst op Stadhuis door fractievoorzitter Leonard Geluk

10.15 De leerlingen stellen zich aan elkaar voor en vertellen kort iets over zichzelf, na afloop hiervan worden de leerlingen per twee aan elkaar gekoppeld. Hierbij wordt gekeken naar een gezamenlijke interesse

10.45 De leerlingen krijgen een rondleiding in het Stadhuis, en eindigen in de Raadszaal waar fractievoorzitter Leonard Geluk iets zal vertellen over integratie/inburgering. De leerlingen kunnen hierna vragen stellen aan de fractievoorzitter

11.30 pauze waarin men koffie/thee/fris kan nuttigen

11.45 Op weg naar de Centrale Bibliotheek

12.00 Een rondleiding door de Centrale Bibliotheek

12.30 Muziek uitzoeken bij de Centrale discotheek, elk koppel zoekt naar 1 cd met westerse muziek en 1 cd met muziek uit het land van herkomst van de leerling uit de ISK. Zowel de leerling uit de ISK als de leerling van het St. Laurens College moet de muziek van beide cd s weten te waarderen.

14.00 Lunchen bij Mac Donalds

15.00 Van 15.00 tot 17.00 uur mogen de leerlingen zelf een programma onderdeel opstellen, zo zou de leerling van het St. Laurens College bijvoorbeeld kunnen laten zien waar hij woont of de sportclub kunnen bezoeken waar hij geregeld komt. Dit mogen de leerlingen zelf beslissen.

17.00 Weer terug op het Stadhuis waar een slotgesprek zal plaatsvinden. Dit gesprek zal gaan over de bevindingen van die dag, voor welke muziek is gekozen en waarom.

18.00 Afscheid

Rotterdam, 22 januari 2003

noot voor de redactie/