Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn

Persberichten :

Themaconferentie Begeleid werken Wsw

Kansen op betaald werk arbeidsgehandicapten onvoldoende benut

22 januari 2002

De regeling begeleid werken via de Wet Sociale Werkvoorziening (Wsw) biedt mensen met matige en ernstige beperkingen (zoals schoolverlaters speciaal onderwijs en cliënten dagbesteding) een goede kans op betaald werk bij reguliere werkgevers. Er wordt echter te weinig gebruik gemaakt van deze regeling, zeker door de doelgroep met ernstiger beperkingen. Over begeleid werken via de Wsw organiseert het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn / NIZW op dinsdag 27 maart 2003 een studiemiddag in Utrecht.

Wat is het doel?
Het doel van deze themaconferentie Begeleid werken Wsw is:
- het verbeteren van de kansen en keuzemogelijkheden van mensen met een arbeidshandicap;

- en het vergroten van de bekendheid met de regelingen voor begeleid werken via onder andere de Wsw.

Daartoe wordt aandacht besteed aan:

- de verschillen en overeenkomsten tussen de regelingen voor begeleid werken (REA en Wsw);

- de indicatiestelling Wsw en begeleid werken Wsw;
- en de wijze van contractering tussen gemeenten, SW en begeleid werken-organisaties bij de uitvoering van begeleid werken Wsw.

Voor wie?
De themaconferentie is bedoeld voor managers en uitvoerenden die betrokken zijn bij arbeidsintegratie en arbeidsrehabilitatie van mensen met een verstandelijke, lichamelijke of psychische handicap, voor organisaties voor begeleid werken, voor stagedocenten speciaal onderwijs, SPD-en, casemanagers et cetera.

Wanneer en waar
Datum: donderdag, 27 maart 2003 van 13.00 - 17.00 uur Locatie: NIZW, Catharijnesingel 47 te Utrecht (vlakbij Utrecht CS)

Informatie en aanmelding
De kosten van deelname bedragen EUR 50,00 per persoon. Bij aanmelding worden de deelnemers geïnformeerd over de betalingswijze. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij het NIZW, secretariaat Werk en Handicap, telefoon (030) 230 65 75 of f.essers@nizw.nl. Zij ontvangen desgewenst eerst een uitnodiging met programma. Aanmeldingen worden behandeld in volgorde van binnenkomst.

Laatste update: 22 januari 2003