Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 24-01-2003

Televisie
STUDIO 2
Uitzending maandag 27 januari
Nederland 2 ­ 22.45 uur


Maurice de hond en jan van veen in studio 2

Presentator Roderick Veelo ontvangt maandag 27 januari in STUDIO 2 opiniepeiler, ondernemer en schrijver Maurice de Hond en Candlelight-presentator Jan van Veen.

Maurice de Hond ontleent zijn landelijke bekendheid vooral aan perioden waarin verkiezingen het dagelijkse nieuws domineren. Hij studeerde sociale geografie in Amsterdam. Na een korte periode als wetenschappelijk medewerker was hij vijftien jaar werkzaam als onderzoeker, eerst samen met Hedy d'Ancona en daarna bij Inter/View. Vanaf 1976 is hij in de media actief geweest op het terrein van verkiezingsonderzoek. Bij de beursgang van Inter/View in 1986 werd hij voorzitter van de raad van commissarissen. Vanaf 1998 was Maurice de Hond bestuursvoorzitter van Newconomy, het bedrijf dat hij na een dramatische beursgang in 2001 verliet.

Voor de romantische luisteraars vanavond in STUDIO 2 eindelijk ook het gezicht bij de warme, donkere stem van Candlelight-presentator Jan van Veen. Afgelopen week werd bekend dat het populaire programma 30 januari zal stoppen. Eind jaren zestig was Candlelight voor het eerst te beluisteren op de toenmalige zeezender Veronica. In de jaren tachtig werd Candlelight door de AVRO op Radio 3 uitgezonden, waarna het programma begin jaren negentig verhuisde naar Sky Radio. In Candlelight draait Jan van Veen de grootste popballads, die worden omlijst met gedichten van luisteraars. Aan deze succesvolle formule werd nooit iets veranderd.

Het panel bestaat deze week uit Maarten van Rossem, Willem Oltmans en Rémi van der Elzen.

Vanwege de winterstop is er deze week geen voetbalgedeelte.



Ingezonden persbericht