Gemeente Rheden


Feestelijke uitreiking certificaten oudkomers

Wethouder J. Jansen reikt certificaten uit aan 12 deelnemers van het oudkomersproject "Leven Wonen en Leren in de gemeente Rheden". De uitreiking is op maandag 27 januari a.s. van 15.45-16.45 uur in het gemeentehuis in De Steeg.

Het oudkomersproject is gericht op de maatschappelijke participatie van minderheidsgroepen die zich voor 1998 in Nederland hebben gevestigd. Zij verkeren vaak in een achterstandspositie en hebben geen inburgeringsplicht gehad. Ook personen die al een inburgeringstraject hebben afgerond melden zich aan voor het project, zodat ze verder kunnen leren.

Tijdens het project worden een jaar lang drie keer per week allerlei thema´s behandeld. Aan de orde komen o.a.: gezondheidszorg, onderwijs en opvoeding, geld en geldzaken, sport en recreatie en openbaar vervoer. Daarnaast is er ook aandacht voor tradities, gewoontes en gebruiken.

Vanaf 1 februari 2003 start in de gemeenten Rheden, Rozendaal en Doesburg een nieuw, grootschaliger oudkomersproject. Dit wordt door het Rijk gefinancierd. Naar verwachting zullen er vanuit Rheden 50 oudkomers instromen.


Copyright: Gemeente Rheden