Korps: Flevoland, plaats: gehele regio 27-01-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-5140 1952

Diefstallen uit kleedkamer
ALMERE Uit een kleedkamer in het sportcomplex aan de Competitieweg zijn zondagmiddag diverse goederen gestolen. Zes inwoners van Amstelveen e.o. deden aangifte. Er worden hoofdzakelijk portemonees met geld en pasjes en enkele mobiele telefoons vermist. De deur was afgesloten. De dader is vermoedelijk binnengekomen met een loper of iets dergelijks.

Rijden met ingevorderd rijbewijs
ALMERE Een 25-jarige automobilist uit Almere werd zondermiddag bij een routinecontrole betrapt op het rijden onder invloed. Bij de ademanalyse bleef hij echter beneden de wettelijke limiet. Wel was bij een eerder voorval het rijbewijs van de man ingevorderd, zodat hij niet mocht rijden. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Aanrijding met gewonden
ENS Een 87-jarige automobilist uit Ens verleende zondagmiddag op de kruising van de Kamperweg met de Zwartemeerweg geen voorrang aan een 33-jarige plaatsgenoot, die eveneens in een auto reed. Door de aanrijding schoot de 87-jarige man de berm in, waarna hij in de bermsloot tot stilstand kwam. De 87-jarige man en zijn 82-jarige echtgenote zijn door de brandweer bevrijd en met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het Sophiaziekenhuis in Zwolle.

Straatroof
ALMERE Een 18-jarige inwoonster van Almere zat zondagavond bij de bushalte bij het Componistenpad en was aan het bellen. Twee onbekende meisjes benaderden haar en probeerden de telefoon uit haar hand te trekken. Toen dit niet lukte werd het slachtoffer in het gezicht geslagen, waarna de aanvalsters er met de tas van het slachtoffer vandoor gingen.

Rijden onder invloed
ALMERE Een 48-jarige automobilist uit Almere trok zondagavond op het Keerkringplein de aandacht van de politie door tegen het eenrichtingsverkeer in te rijden. De man bleek alcohol gedronken te hebben en blies 455 ug/l (1,03 promille). Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Auto in brand gestoken
DRONTEN Op de Ketelmeerdijk ging zondagavond een auto in vlammen op. De auto bleek uit Amsterdam te komen en stond als gestolen gesignaleerd. In de auto lagen enkele vaten en autobanden. Vermoedelijk is de auto in brand gestoken om sporen uit te wissen.

Fietsendief aangehouden
EMMELOORD Een politieman zag zondagnacht een jongen in de Kettingstraat lopen. Even later zag hij dezelfde jongen op een fiets over de Deel rijden. Bij de bushalte gooide de jongen de fiets weg en ging bellen. Bij onderzoek bleek het slot van de fiets te zijn geforceerd. De verdachte, een 17-jarige Emmeloorder, verklaarde eerst de fiets te hebben geleend en daarna dat hij de fiets had gevonden. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

EO