Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-01-2003
Persbericht regionaal, 09.10 uur

Vreemdelingendienst voldoet aan integriteitsnorm

UTRECHT - Door KEMA Quality wordt woensdag 29 januari aan de vreemdelingendienst van de Politie Regio Utrecht een certificaat uitgereikt voor het voldoen aan de door KEMA ontwikkelde integriteitsnorm. Daarmee is de Regiopolitie Utrecht het eerste politiekorps in Nederland waar deze norm is ingevoerd.

Na het behalen van het ISO kwaliteitscertificaat in 1998 besloot de leiding van de vreemdelingendienst om samen met KEMA Quality verder te werken aan een systeem voor het waarborgen van de integriteit van deze dienst. Gezamenlijk is een systeem ontwikkeld, waarbij eventuele niet integere handelingen door het personeel direct worden gesignaleerd of onmogelijk gemaakt. Ook zijn met behulp van dit systeem risico`s van buitenaf zoveel als mogelijk in kaart gebracht en maatregelen vastgesteld om deze risico`s te vermijden. Preventief aspect van dit zogenaamde Integriteits Management Systeem is structurele bezinning op eventuele dilemma`s binnen het werk. Daarmee wordt een open werksfeer gecreëerd, waardoor het in voorkomende gevallen makkelijker is om naar een oplossing te zoeken. Voor de burger leidt het systeem tot gelijke behandeling van alle verblijfsaanvragen en optimale klantcontacten.

Noot voor de pers:
Woensdag 29 januari zal van 14.00 tot 15.30 uur op het politiebureau Paardenveld in Utrecht het certificaat worden uitgereikt aan de politie. Sprekers zijn: de heer A. Lith, portefeuillehouder vreemdelingendienst PRU, de heer K. Verhoeckx van KEMA Quality, de heer J. van Haeften, projectleider integriteitsnorm, de heer S. Heijsman, waarnemend korpschef PRU. Persverzoeken voor aanwezigheid op de bijeenkomst en vragen via voorlichter Mariëlle van den Berg, tel: 033 - 4680290.