Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-01-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 09.30

Barmedewerker houdt zakkenroller aan

UTRECHT In de nacht van zondag op maandag omstreeks 02.30 uur kregen agenten door de regionale meldkamer de melding binnen naar de Voorstraat te gaan, alwaar men een zakkenroller had aangehouden in een horecagelegenheid.

Een oplettende medewerker van een horecagelegenheid aan de Voorstraat zag een onbekende man uit het kantoor van de horecagelegenheid lopen. Hij vertrouwde dit niet helemaal, waarna hij de man aansprak en constateerde dat zijn mobiele telefoon niet meer in het kantoor lag. Hierop pakte hij de verdachte, een 32-jarige man (verdere gegevens niet bekend) vast en voelde in zijn zakken. Uit de zakken kwam vervolgens naast een aantal goederen, twee portemonnees, een telefoon en een doosje floppys. De man werd vervolgens aangehouden en de politie werd gebeld. De agenten namen de verdachte mee naar het politiebureau. Hier bleek dat de man ook nog gesignaleerd stond voor diefstal. Tevens bekende hij dat hij illegaal in ons land is.

Man door het lint

UTRECHT Zondagmiddag omstreeks 14.00 uur ging op de Van Heuven Goedhartlaan een 31-jarige man uit Utrecht door het lint.

Toen de agenten ter plaatse kwamen gooide de man de deur van de EHBO voor de neus van de agenten dicht. Na de man diverse malen gewaarschuwd te hebben zich rustig te houden, was een agent genoodzaakt om pepperspray te gebruiken, om te voorkomen dat de man alsmaar meer door het lint zou gaan. De man raakte hierdoor gedesorienteerd, waardoor hij aangehouden kon worden en afgeboeid meegenomen werd naar het bureau.

Diefstal goederen

UTRECHT - Op zondagmiddag omstreeks 12.00 uur zagen agenten op de Kanaalstraat een voor de politie bekende man fietsen op een mooie fiets met daar achterop een tas.

Agenten vertrouwden dit niet, waarna ze de tas onderzochten en twee autoradios aantroffen. Tevens haalde een agent na fouillering bij de 47-jarige man uit Utrecht uit zijn binnenzak een radiofrontje. Naar aanleiding van deze vondsten werd de man aangehouden ter zake diefstal/heling. Tijdens fouillering op het politiebureau vonden agenten een oude collectie munten. De goederen zijn in beslag genomen.

Jeugdige automobilist aangehouden

UTRECHT Zondagavond omstreeks 20.45 uur zagen agenten op de Carnegiedreef een slingerende groene Pontiac rijden.

Naar aanleiding van de slingerende auto gaven agenten de auto een stopteken. De auto voldeed hieraan, waarna de agenten een zeer jeugdige bestuurder en nog zes personen aantroffen. De 14-jarige bestuurder uit Utrecht verklaarde dat hij geen rijbewijs had. Hij werd aangehouden een meegenomen naar het politiebureau, waarna een gesprek met de 14-jarige en zijn ouders volgde.