Ingezonden persbericht


Vantage 8.5 breidt performance rapportage mogelijkheden uit en levert management informatie via gebruiksvriendelijke web-based console

Amsterdam - 27 januari 2003 -- Compuware (NASDAQ: CPWR) kondigde vandaag, tijdens de COMNET Conference & Expo in Washington (VS), de introductie van haar nieuwste Vantage suite aan. Door het gebruik van Vantage 8.5 kan de complexiteit van performance management aanzienlijk verminderd worden. Vantage 8.5 maakt informatie voor de IT professional toegankelijker doordat het directe rapportage mogelijk maakt. Bovendien biedt het product een nieuwe web-based gebruikers interface waarmee de gebruiker eenvoudig de hele organisatie kan beheren vanaf een enkele console. Met deze nieuwste Vantage release krijgt de applicatie manager de toegang tot een beter geïntegreerde suite van tools en wordt een grotere schaalbaarheid van de enterprise server mogelijk gemaakt.

"IT professionals zouden niet alleen tools moeten evalueren die de potentiële oorzaak van prestatieproblemen kunnen opsporen, maar moeten ook kijken naar de toegankelijkheid van de tools en de mate van flexibiliteit in het communiceren van informatie," aldus Cameron Haight, Research Director, Gartner, Inc. "De nadruk ligt steeds meer op IT processen. Relevante groepen binnen organisaties moeten dan ook makkelijk kritieke data kunnen delen om onnodige kostbare onderzoeken uit te sluiten en de applicatie down time te beperken."

Op maat gemaakte Web-Based gebruikers interface
VantageView is de toepassing van Vantage 8.5 die de gebruiker in staat stelt informatie op een voor hem relevante en op maat gemaakte wijze te benaderen. VantageView maakt gebruik van een nieuwe web-based gebruikers interface die de gehele IT staf voorziet van een interactieve omgeving om informatie vanuit het perspectief van de klant, het netwerk en de server te benaderen. Deze eigenschap geeft verschillende gebruikers toegang tot informatie over de componenten van de applicatie en helpt de traditionele barrières tussen IT afdelingen te doorbreken. VantageView geeft gebruikers bovendien snel en eenvoudig toegang tot ServerVantage, de server en database management applicatie van Vantage; NetworkVantage, de netwerk applicatie performance tool en ClientVantage, de monitoring tool voor de eindgebruiker. Dit kan vanaf elke werkplek binnen de organisatie.

IT managers of hun klanten kunnen bovendien alle gewenste informatie ontvangen via e-mail of door aan te loggen op een portal die is aangepast aan hun persoonlijke kijk op de operatie. Met de nieuwe web-console navigatie van Vantage 8.5 is het ook eenvoudiger om te wisselen van de ene VantageView naar de andere doordat de diverse applicatie overzichten gestroomlijnd worden.

Rapportage functionaliteit verbetert de toegang tot informatie Versie 8.5 breidt de toegang tot preview rapportages in VantageView aanzienlijk uit en geeft de mogelijkheid om deze rapportages permanent op te slaan. Hierdoor kunnen geïntegreerde rapporten worden gepubliceerd, geprint en met een druk op de knop worden afgeleverd,,, inclusief logo's, titels en eventuele aanvullende vormgeving. Rapportages kunnen snel worden gedistribueerd per e-mail of naar andere websites waar ze met eenvoudige Windows-achtige navigatie kunnen worden bekeken.

IT professionals kunnen Vantage 8.5 gebruiken om een uitgebreide prestatie analyse uit te voeren en binnen hetzelfde rapport verbanden aan te brengen tussen de ervaringscijfers van de eindgebruiker en de prestatiecijfers van de infrastructuur. Rapportages kunnen ook eenvoudig worden ontworpen en gegroepeerd binnen verwante categorieën met een grote variëteit aan views, inclusief die van de eindgebruikers. Applicatie managers kunnen specifieke applicatie details, zoals netwerk verkeer, WAN capaciteit, server gebruik, probleem meldingen en andere rapporten of andere rapportage groepen opslaan. De rapporten kunnen worden bewaard in persoonlijke mappen, zodat beheerders slechts de voor hen relevante rapportages te zien krijgen.

Complete integratie van VantageView en ServerVantage Vantage 8.5 verbetert de flexibiliteit en schaalbaarheid bij het beheren van de prestaties van de server applicaties doordat VantageView en ServerVantage volledig met elkaar geïntegreerd zijn. Deze integratie stelt VantageView in staat om te beheren en te rapporteren vanaf meerdere servers, terwijl ServerVantage effectief kan worden geschaald om tegelijkertijd duizenden servers te managen.

Database beheerders kunnen, als aanvulling op de hoge mate van schaalbaarheid van Vantage, alle databases beheren vanaf een enkele console. Hiermee verdwijnt de noodzaak voor verschillende consoles voor iedere afzonderlijk database. Het monitoren van de server en applicaties kan worden aangepast om huidige of potentiële knelpunten op te lossen. De aangepaste monitoring weergave kan worden gecreëerd binnen enkele minuten en kan worden opgeslagen voor later gebruik. ServerVantage bundelt ook haar administratieve functies in een centraal menu dat wordt gedeeld met VantageView.

"Vantage Release 8.5 biedt gemak bij het managen van de gehele infrastructuur van een applicatie," aldus Steve Dykstra, VantageView Product Manager van Compuware. "We bieden IT professionals een ongeëvenaarde toegang tot informatie en slimme on-demand rapportage capaciteiten. Daarnaast bieden we web-based flexibiliteit en mobiliteit, gekoppeld met gecentraliseerd en schaalbaar server management. Onze doelstelling is om bestaande klanten en toekomstige Vantage gebruikers een tool te bieden die ver boven hun verwachtingen presteert bij het managen van applicatie prestaties."

Compuware
Compuware Corporation is een toonaangevend bedrijf dat waarde biedt aan klanten door software en professionele diensten. Deze verhogen de productiviteit en reduceren de kosten in alle fases van de levenscyclus van een applicatie. Met toonaangevende oplossing die de kwaliteit en de integratie verbeteren en de performantie van gedistribueerde e-business omgevingen en bedrijfssoftware optimaliseert, wil Compuware snel inspelen op de steeds veranderende behoeften van bedrijven. Voor meer informatie over Compuware, bezoek: www.compuware.com of www.compuware.nl .

Voor meer informatie, contact:

Compuware BV
Rolf Visser / Marketing Manager
Hoogoorddreef 5
1101 BA Amsterdam
rolf.visser@nl.compuware.com
Tel: 020 3118800
Mob: 06 25010100
Internet : www.compuware.nl