Politie Hollands Midden

Datum: 27 januari 2003


Diefstal uit bedrijf Noordwijkerhout
In een bedrijf aan de Dorpsstraat is in de nacht van maandag 27 januari ingebroken. Men was het pand omstreeks 01.35 uur binnengekomen door de voordeur in te slaan. Uit het pand werd vervolgens een kassa weggenomen. Een voorbijkomende fietser die het alarm van de zaak hoorde zag vervolgens twee mannen van ongeveer 22 jaar er met een kassa vandoor gaan. De fietser heeft iin van de mannen geschopt. De man viel, stond op en rende vervolgens weg in de richting van de Vicotrieberg. De andere man die in de richting van de Zeestraat was gerend liep terug en rende eveneens in de richting van de Victorieberg. Deze laatste liet de kassa met een klein geldbedrag achter.

Aanhouding Hillegom
De politie heeft op vrijdag 24 januari omstreeks 21.50 uur een 38-jarige Hillegommer aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen op de Hoofdstraat. De politie betrapte de Hillegommer terwijl hij verkocht aan twee personen. De politie hield de Hillegommer aan en trof bij hem een hoeveelheid cocaone aan.

Politie zoekt getuigen van verkeersconflict Hillegom
De politie is op zoek naar getuigen van een verkeersconflict op vrijdag 24 januari even voor 18.00 uur. Een 36-jarige automobilist uit Hillegom reed achteruit de Stationsweg op richting het station en stopte voor een ligfietser. Een 36-jarige fietser uit zijn woonplaats reed richting de Sixlaan en wilde de automobilist links inhalen.Toen de automobilist weer achteruit begon te rijden moest de fietser de auto ontwijken. De fietser heeft hierna tegen de auto geschopt. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen. Met name naar de ligfietser die op de stoep aan de rechterzijde van de weg was gestopt toen de automobilist achteruit reed. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).

Politie houdt verdachten van inbraak in fotozaak aan Hillegom
De politie hield op zaterdag 25 januari rond 05.15 uur nabij een fotozaak aan de Hoofdstraat twee mannen van 22 en 20 jaar en afkomstig uit IJmuiden aan. Getuigen hadden bij de politie alarm geslagen toen zij zagen dat er bij de fotozaak met een baksteen geprobeerd werd het raam in te gooien. De politie was snel terplaatse en kon de twee arresteren. Uit de winkel was nog niets gestolen. In de auto waarmee de twee zich verplaatsten trof de politie diverse inbrekerswerktuigen aan. Na hun verhoor en het opmaken van een proces-verbaal werden de verdachten weer op vrije voeten gesteld.


Inbraak in woningen Valkenburg

In de late middag of vroege avond van zaterdag 25 januari werd er ingebroken in een woning aan de Hoofdstraat en de Korenbloemlaan. Om binnen te komen werd van de woning aan de Hoofdstraat een deur opengebroken Van de andere woning werd een raam opengebroken. Uit de woningen zijn sieraden en is een videocamera gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.


Inbraak in woning Leiden

In de middag of vroege avond van vrijdag 24 januari werd er ingebroken in een woning aan de Kastanjekade. Het is nog niet bekend op welke wijze de inbrekers zich de toegang tot de woning verschaften. Uit de woning is een dvd-speler, een spelcomputer en zijn sieraden gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.


Fietsers botsen Leiden

Twee fietsers, een 43-jarige vrouw uit Leiderdorp en een 15-jarige jongeman uit Leiden, kwamen op zaterdag 25 januari rond 12.20 uur op het fietspad langs de Lage Rijndijk met elkaar in botsing. Dit gebeurde tijdens de inhaalmanoeuvre van de Leiderdorpse. Bij de botsing liep de Leiderdorpse vermoedelijk een gebroken arm op en had letsel aan haar gezicht. Zij werd overgebracht naar een ziekenhuis.


Taxicontroles Leiden

Politie Leiden-Voorschoten heeft samen met twee controleurs van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat op het Schuttersveld in Leiden van zaterdag 25 op zondag 26 januari 38 taxichauffeurs en hun taxi's aan een controle onderworpen. Bij de controles werd op verschillende punten gelet. Of de taxi tijdig de Algemeen Periodieke Keuring (APK) heeft gekregen, of van een goedgekeurde taxameter gebruik wordt gemaakt, of de bestuurder een bestuurderspas heeft, etc. Ook moet de taxichauffeur weekstaten en dagritstaten kunnen laten zien.
De controleurs deelden 10 boetes uit en 19 maal werd er proces-verbaal opgemaakt. In drie gevallen werd de chauffeur zelfs verboden verder te werken. De politie kondigt aan in de toekomst vaker taxi's te zullen controleren.


Aanrijding Voorschoten

Doordat een 17-jarige bromfietser uit Leiden op zondag 26 januari rond 12.50 uur op de Veurseweg te dicht op de as van die weg reed kwam hij daar in aanrijding met een 52-jarige automobilist uit Leidschendam. De duopassagier van de bromfiets, een 15-jarig meisje uit Wassenaar liep bij dit ongeval vermoedelijk een gebroken been op. Zij is overgebracht naar het Antonius Ziekenhuis in Leidschendam.


Inbraak in woningen Leiderdorp

Op klaarlichte dag van vrijdag 24 januari of in de nacht naar zaterdag 25 januari werd er ingebroken in een woning aan de Peppelschans en het Cees Noteboompad. Van de woning aan de Peppelschans werd een deur opengebroken. Daar is geld, een horloge, een fototoestel en zijn sieraden gestolen. Bij de andere woning bleef het bij een poging om een deur open te breken. De politie stelt een nader onderzoek in.


Straatroof Alphen aan den Rijn

Een 20-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn is op zaterdag 25 januari rond 17.55 uur op de Van Boetzelaerstraat het slachtoffer geworden van een straatroof. Een onbekende man rukte de mobiele telefoon uit haar handen en rende weg in de richten van de Van Mandersloosstraat. Van hem ontbreekt tot op heden ieder spoor. De politie stelt een nader onderzoek in.


Politie houdt geweldplegers aan Zevenhoven

De politie hield op zaterdag 25 januari rond 16.10 uur op een sportcomplex aan de Stationsweg drie mannen uit Den Haag en een 59-jarige man uit Zevenhoven. Allen waren betrokken bij ongeregeldheden die ontstonden tijdens een wedstrijd van de plaatselijke voetbalclub en een bezoekende club uit Den Haag. Nadat de scheidsrechter de wedstrijd staakte werd er over en weer geschopt en geslagen. Een 22-jarige man uit Ter Aar werd door de Hagenaars als oorzaak van alle ellende gezien. Hij werd door hen geslagen en geschopt. Met diverse kneuzingen over het lichaam en wondjes in het gezicht werd hij voor behandeling overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De politie stelt een nader onderzoek in naar de omstandigheden waaronder dit incident heeft kunnen gebeuren. De verdachten werden na hun verhoor en het opmaken van een proces-verbaal weer heengezonden.


Inbraak in woningen Zwammerdam

In de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 januari werd er ingebroken in een woning aan de Vinkebuurt. Om binnen te komen werd een raam opengebroken. Uit de woning is een laptop, een bos sleutels en zijn enkele mobiele telefoons gestolen. In de middag of avond van zaterdag 25 januari werd er ingebroken in een andere woning aan de Vinkebuurt. Ook hier werd een raam opengebroken. Uit de woning is een monitor en toetsenbord van een computer en een fotocamera gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inbraak in woningen Boskoop
In de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 januari werd er ingebroken in een woning aan de Wilhelminalaan en het Julianaplein. Om binnen te komen werd een raam en een deur opengebroken. Uit iin woning is een computer, een videorecorder en een tondeuse gestolen. Bij de andere woning aan het Julianaplein wordt nog niets vermist. De politie stelt een nader onderzoek in.


Met auto te water Waddinxveen

Een 19-jarige vrouw uit Waddinxveen raakte op vrijdag 24 januari rond 17.50 uur met haar auto van de Tweede Bloksweg. De vrouw week uit voor een aantal voetgangers. Zij kwam daarbij in een groenstrook terecht. Vervolgens hield ze haar auto niet meer onder controle, kruiste de Beijerinklaan en kwam vervolgens in een aan die weg gelegen sloot terecht. De vrouw bleef ongedeerd.


Inbraak in woningen Waddinxveen

In de avond van zaterdag 25 januari werd er ingebroken in twee woningen aan de Ieplaan. Om binnen te komen werd bij beide woningen een raam opengebroken. Uit iin woning zijn sieraden gestolen. Bij de andere woning wordt vooralsnog niets vermist. De politie stelt een nader onderzoek in.


Inbraak in woning Gouda

In de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 januari werd er ingebroken in een woning aan het Swanenburghshofje. Vermoedelijk is men de woning binnen gekomen door via de brievenbus het slot aan de binnenzijde van de deur te ontsluiten. Uit de woning is een laptop, een portemonnee, een mobiele telefoon en zijn diverse papieren gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.


Ticketbox in brand gestoken Gouda

Onbekenden staken in de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 januari de kaartverkoopruimte van het sportcomplex Olympia aan de Bodegraafsestraatweg in de brand. Via een opengeschoven luik gooide men brandbare vloeistof naar binnen en stak dit aan. Het vuur doofde zich zelf vermoedelijk door een tekort aan zuurstof. Daardoor kon het vuur niet overslaan naar nabij gelegen kleedruimtes. Van de ticketbox verbrandde wel de stoel en de balie. De politie stelt een nader onderzoek in.


Inbraak in woning Nieuwerkerk aan den IJssel

In de avond van zaterdag 25 januari werd er ingebroken in een woning aan de Albert van het Hartweg. Om binnen te komen werd een deur opengebroken. Uit de woning is geld, een mobiele telefoon en zijn sieraden gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.


Inbraak in woning Krimpen aan de Lek

In de late middag of vroege avond van zaterdag 25 januari werd er ingebroken in een woning aan de Schoolstraat. Om binnen te komen werd een raam opengebroken. Uit de woning zijn sieraden en is een videocamera gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.


Onder invloed rijden Regio

Sassenheim - De politie hield op vrijdag 24 januari rond 19.14 uur op de Rijksweg A44 een 45-jarige automobilist uit Nootdorp aan. De man had te veel gedronken. De ademanalyse uitslag was 630 ug/l. (limiet is 220 ug/l.)
Rijnsburg - De politie hield op zondag 26 januari rond 18.50 uur op de Noordwijkerweg een 48-jarige automobilist uit Katwijk aan. De man had te veel gedronken en was met zijn auto in een sloot naast de Noordwijkerweg terechtgekomen. De uitslag van de ademanalyse was 705 ug/l.
Voorschoten - Op zaterdag 25 januari rond 04.35 uur hield de politie op de Leidseweg een 33-jarige automobilist uit Voorschoten aan. De man had te veel gedronken. De uitslag van de ademanalyse was 275 ug/l. Op zondag 26 januari hield de politie rond 01.15 uur op de Voorschoterweg een 52-jarige automobilsit uit Leiden aan. De man had te veel gedronken. De uitslag van de ademanalyse was 235 ug/l.
Lisse - Op zondag 26 januari hield de politie rond 00.30 uur op de Kanaalstraat een 25-jarige automobiliste uit Hillegom aan. De vrouw had te veel gedronken. De uitslag van de ademanalyse was 215 ug/l. Op maandag 27 januari hield de politie rond 03.30 uur op de Heereweg een 45-jarige automobilist uit Noordwijkerhout aan. De man had te veel gedronken. De uitslag van de ademanalyse was 505 ug/l.
Leiden - Op zondag 26 januari hield de politie rond 01.55 uur op de Houtmarkt een 31-jarige automobilist uit Leiden aan. De man had te veel gedronken. De verdachte weigerde mee te werken aan een ademanalyse. De politie maakt voor deze weigering proces-verbaal op tegen de verdachte. Dezelfde dag rond 06.00 uur hield de politie op de Oude Vest een 41-jarige automobilist uit Lisse aan. De man had te veel gedronken. De uitslag van de ademanalyse was 425 ug/l.
Zwammerdam - Een 22-jarige automobilist uit Capelle aan den Ijssel onder invloed van alcohol reed op de N11 bij Zwammerdam ter hoogte van de Akerboomseweg tegen een lantaarnpaal aan. De lantaarnpaal bleek totaal van zijn plaats te zijn losgerukt. Een ademtest gaf een uitslag aan van 710 ug/l. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens bleek het rijbewijs van de bestuurder eerder in de maand al ingevorderd te zijn vanwege eveneens rijden onder invoed. De bestuurder kreeg hij een rijverbod van acht uur.
Lekkerkerk - Op zondag 26 januari hield de politie rond 03.30 uur op de Boezemweg een 27-jarige automobilist uit Rotterdam aan. De man had te veel gedronken. De uitslag van de ademanalyse was 340 ug/l.

Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326


^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^