Provincie Overijssel

Wekelijks verkiezingsprogramma op TV Oost

RTV Oost zendt tot 11 maart iedere woensdag een speciaal programma uit voor de Provinciale Statenverkiezingen. Het programma heet '11 maart', duurt 22 minuten, en richt zich op een breed publiek. Dus ook mensen die doorgaans niet zijn geinteresserd in politiek worden erop gewezen dat er op provinciaal niveau wel degelijk wat te kiezen valt.

Aan de hand van onderwerpen als de reconstructie en Twentestad kan iedereen in het programma zijn stem laten horen. Daarnaast worden er vanaf 11 februari reclamespotjes uitgezonden om de aandachtop de aankomende verkiezingen te vestigen. De spotjes maken duidelijk dat keuzes die op provinciaal niveau worden gemaakt, van invloed zijn op de directe leefomgeveing van mensen.

Komende woensdag 29 januari wordt gesproken over de reconstructie van het platteland, met name wat betreft de intensieve varkenshouderijen. Er wordt gediscussieerd aan de hand van twee stellingen. De eerste is dat de provincie geen beperkingen mag opleggen aan intensieve varkensbedrijven die in de toekomst moeten wijken voor het milieubelang, tenminste zolang het geld voor het uitkopen van de boeren nog niet geregeld is. De tweede stelling is dat de kosten van de reconstructie moeten worden terugverdiend door woningbouw op het platteland toe te staan.

11 maart is elke woensdag te zien om 17.39 uur en wordt daarna om de twee uur herhaald.

Wekelijks verkiezingsprogramma op TV Oost

Overijssel maakt werk van de Statenverkiezingen

Provincie werkt aan nieuwe bestemming leegstaande silos

Overijssel scoort hoogste opkomst

Commissaris tevreden bij opening rijksweg 50

Overijssel start campagne provinciale verkiezingen

Natuurgebieden in Overijssel vergroot en beschermd

Succesvol debat in provinciehuis: hoe tolerant zijn we eigenlijk?

Ruim 150.000 subsidie voor reisopera en objektentheater

Premier Balkenende start bouw Hartcentrum Twente

© 27-01-2003 Provincie Overijssel