---

Ministerie van Defensie



---

Foto: Opbouwen hoofdkwartier ISAF in Kaboel (KL-voorlichting ISAF)

Hoofdkwartier ISAF krijgt vorm

27-01-2003

Momenteel wordt in de Afghaanse hoofdstad Kaboel hard gewerkt om de komst van het Nederlands/Duitse hoofdkwartier van ISAF voor te bereiden. Luitenant-kolonel Michel Hubregtse is als liaison officer de "linking pin" tussen het Turkse en het Duits/Nederlandse hoofdkwartier. Samen met zijn Noorse collega is hij sinds medio december 2002 in Afghanistan. Daarnaast voer ik verkenningen uit om te kijken waar welk onderdeel zit en hoe de houding is ten opzichte van ISAF in de verschillende districten van Kaboel.

De opbouw van het kamp op het hoofdkwartier vordert volgens plan. Op 3 januari is het Rear Support Command binnengekomen met daarin een deel van het Staff Support Battalion. De mensen hiervan zijn verantwoordelijk voor de opbouw. De bouwwerkzaamheden worden nu uitgevoerd door een Duitse geniecompagnie. Zij zijn de specialisten en dat werk moet je dus ook aan hen overlaten. Nu worden er containers en tenten neergezet, maar na de commando-overdracht nemen we ook de gebouwen in gebruik. Er blijven dan twaalf tenten staan die gebruikt worden als gastenverblijf, aldus Hubregtse.

Langzaam maar zeker krijgt het hoofdkwartier vorm. Het is een komen en gaan van vrachtwagens op het hoofdkwartier die allemaal materialen brengen. Omdat het terrein nog niet geheel gereed is, staan er nog veel voertuigen van het Duits/Nederlandse Legerkorps op Camp Warehouse, even buiten Kaboel.

Vandaag (27 januari) vertrekt de eerste groep Nederlandse en Duitse militairen vanuit Münster naar de Afghaanse hoofdstad Kaboel. In totaal vertrekken vandaag 60 militairen, inclusief de plaatsvervangend commandant van het ISAF-hoofdkwartier, brigade-generaal R.Bertholee. Duitsland en Nederland nemen op 10 februari het commando van de International Security Assistance Force (ISAF) over van Turkije. (foto: KL-voorlichting ISAF)

Gerelateerde pagina's

* Afghanistan/Strijd tegen het terrorisme