Politie Amsterdam-Amstelland

Diervriendelijke dief
27-1-2003. Het witte bestelbusje van de hondenuitlaatservice dat vorige week woensdag werd gestolen terwijl er nog een hondje inzat, is terecht. In de nacht van zaterdag op zondag ontdekte een voorbijganger die zijn hond uitliet het busje op de Baarsjesweg. Hij herkende het busje en toen hij daarin een klein viervoeter aantrof, wist hij genoeg en belde de politie. De dief was kennelijk een dierenliefhebber, want het ontbrak de kleine keffer aan niets. Zelfs het raam stond op een kier om te zorgen dat het dier voldoende zuurstof had. Vuurwapen onder kussen
27-1-2003. Zaterdagochtend trof een interieurverzorger van een hotel in de binnenstad een vuurwapen onder een kussen aan, toen hij een bed aan het verschonen was. De man aarzelde geen moment en waarschuwde via zijn manager de politie. Omdat onduidelijk was, wie er allemaal op de hotelkamer zat, nam de politie geen enkel risico. Agenten met kogelwerende vesten bestormden het pand. Het vuurwapen werd inderdaad aangetroffen, waarop de vijf aanwezige personen werden aangehouden. Een 21-jarige man bleek de eigenaar van het gasalarmvuurwapen te zijn. Hij werd ingesloten en kreeg een proces-verbaal voor het overtreden van de Wet Wapens en Munitie.

---

Overval videotheek

27-1-2003. Zondag werd een videotheek aan het Hugo de Grootplein overvallen door twee gewapende mannen. Even voor negen uur kwamen zij de zaak binnen. Zij bedreigden de aanwezige medewerker met een vuurwapen en eisten geld. Om hun eis kracht bij te zetten, werd het slachtoffer geslagen. Daarna werd hij in een kast opgesloten. De daders verdwenen spoorloos.

---

Stormramkraak op juwelier

Een juwelier in Aalsmeer is vannacht rond tien voor vier overvallen. De gehele voorpui van het pand werd eruit geramd door een tot stormram omgebouwde auto. De dieven maakten een aanzienlijke hoeveelheid juwelen buit. Het gaat vermoedelijk om drie verdachten. Van hen is verder geen signalement bekend. De politie van het wijkteam Aalsmeer is op zoek naar mogelijke getuigen, zij kunnen bellen met: 0900-8844 27-1-2003. Zaterdagavond zijn bij preventief fouilleren rond het Stationsplein en in de binnenstad 37 wapens aangetroffen. Zes personen werden aangehouden, 35 daarvan kregen een proces-verbaal. In totaal werden er 1000 personen, 200 voertuigen, 50 taxis en 5 horecagelegenheden gecontroleerd. Dit leverde 23 messen, 2 breekijzers, 5 busjes traangas, 4 honkbalknuppels, 1 bijl, 1 priem en
1 boksbeugel op.


Lees hier meer over het hoe, wat, waar en waarom van preventief
Liquidatie: dode + zwaargewonde

24-1-2003. Vanmiddag rond halftwee zijn bij een schietincident in de Dorpsstraat in Amstelveen een dode en een zwaargewonde gevallen. Het dodelijk getroffen slachtoffer is de Amsterdammer C. van H. De gewonde man is vermoedelijk een relatie van Van H (zijn leeftijd is nog niet bekend). Hij is in een ziekenhuis opgenomen. Voor wat betreft de achtergrond van de zaak wordt gedacht aan een liquidatie.

De recherche heeft inmiddels een metgezel van de slachtoffers aangehouden. Deze verdachte was in het bezit van een vuistvuurwapen. Voor zover nu bekend is vanmiddag niet met dat wapen geschoten.

De twee slachtoffers hadden een Chinees restaurant bezocht en liepen naar buiten. Plotseling werd er vanaf een motor, waarop twee daders zaten, geschoten. Van H. werd dodelijk getroffen en overleed ter plaatse. De andere man werd naar een ziekenhuis overgebracht. Personeel van de traumaheli landde in de buurt en verleende medische assistentie.

De motor waarop de twee daders reden, is vermoedelijk terecht. De tweewieler is teruggevonden bij de Kalfjeslaan aan de zuidkant van Buitenveldert.
Op de plaats van het misdrijf verrichtte de technische recherche een sporenonderzoek. Rechercheurs startten direct een buurtonderzoek. Tientallen agenten zetten de omgeving af. Het team van de Centrale Recherche dat het vervolgonderzoek doet is 15 man groot.
---

Lichaam gevonden

27-1-2003. Zondagmiddag rond half één werd in het water van de Keizersgracht het lichaam van een dode man aangetroffen. De identiteit van de persoon is nog niet vastgesteld. Vermoedelijk gaat het om een dakloze die soms een boot als slaapplaats gebruikte, die inmiddels gezonken is. De politie gaat uit van een noodlottig ongeval.