Gemeente Den Haag

2003-01-27: Begeleidingscommissie Breedband o.l.v. Dr. J.E. Andriessen ingesteld

---

Den Haag is enige tijd geleden in aanmerking gekomen voor de pilotregeling breedbandproeven van het Rijk. Voor het bevorderen van draagvlak en investeringen (in infrastructuur en diensten) is nu een Begeleidingscommissie Breedband Den Haag ingesteld onder voorzitterschap van Dr. J.E. Andriessen. Hij was o.a. voormalig minister van Economische Zaken.

De Begeleidingscommissie heeft tot taak om in Den Haag het draagvlak en investeringen te bevorderen, met de publieke sector als first mover. De Begeleidingscommissie zal in de herfst van dit jaar een advies geven aan het college van B&W . Het advies moet o.a. gaan over trendsettende breedbanddiensten, de organisatie (welke partners), juridische en bedrijfseconomische aspecten, techniek en financiering.

De Begeleidingscommissie is als volgt samengesteld: Dr. J.E. Andriessen (voorzitter)
H. Koning (directeur Kenniswijk, Eindhoven)
B. Nederkoorn (managing director Surfnet, Utrecht) Prof. N.H.G. Baken (hoogleraar vakgroep Netwerkarchitecturen en Diensten, T.U. Delft)
R. van Esch (directeur VECAI, Den Haag)
E. Staal (algemeen directeur woningcorporatie Vestia, Rotterdam) J. van Iersel (lid Economisch en Sociaal Comité EU, voormalig voorzitter KvK Haaglanden)

last update: 27-1-2003 12:18:00 ;pag.: 18315; auteur: 616;cat.: