AutoRai

27-1-2003

Jeep Grand Cherokee Overland nu ook leverbaar met 2.7 CRD motor

De Jeep Grand Cherokee Overland, het topmodel van de Grand Cherokee-reeks, is vanaf heden leverbaar met een 2.7 liter CRD dieselmotor. Deze motor beschikt over de modernste common rail technologie en kenmerkt zich door stille, krachtige en soepele rijeigenschappen.

Het vermogen bedraagt 103 kW (163 pk), met een maximum koppel van 400 Nm bij 2.000 tpm. De Grand Cherokee Overland 2.7 CRD is voorzien van een vijftraps automatische transmissie.

Tot nu toe was de Overland uitvoering uitsluitend leverbaar met een 4.7 liter V8 High Output benzinemotor. Deze levert een vermogen van 190 kW (258 pk) en een koppel van 425 Nm bij 3.700 tpm.

Aan de buitenzijde van de Grand Cherokee Overland vallen onder meer de 17 inch vijfspaaks lichtmetalen velgen op, evenals de beschermpanelen en grille in carrosseriekleur. De Overland is standaard gespoten in metallic lak. Het interieur is uitgevoerd met onder meer een elektrisch bedienbaar schuifdak, 10 cd-speler met bediening aan het stuur, een combinatie van lederen en suède bekleding, elektrisch verstelbare en verwarmbare voorstoelen en speciale houtaccenten op dashboard en stuurwiel.

Grand Cherokee modeljaar 2003
Iedere Grand Cherokee beschikt standaard over meerfase front airbags en side curtain airbags voor de voorpassagiers en buitenste achterpassagiers. Het onderstel werd gewijzigd, onder meer met andere schokdempers die zorgen voor meer rijcomfort. Een aangepast en lichter bedienbaar remsysteem zorgt voor betere en comfortabelere remprestaties. Tenslotte werd aan het kleurenpalet een drietal nieuwe kleuren toegevoegd; Light Pewter Metallic, Bright Silver Metallic en Brilliant Black Crystal Pearl.

Prijzen
De basisprijs van de Jeep Grand Cherokee Overland 2.7 CRD bedraagt 65.300,- inclusief metallic lak. De overige Grand Cherokee modellen voor 2003 zijn leverbaar vanaf 54.555,- (2.7 CRD Laredo automaat).