Gemeente Son en Breugel


Project Ouderenproof kan korter
27-01-2003
afbeelding: Project Ouderenproof kan korter De projectgroep Ouderenproof heeft zich beraden op de duur van het project. De conclusie is dat het eindrapport nog dit jaar kan verschijnen, terwijl aanvankelijk met een half jaar langer gerekend was.

De groepen wonen, welzijn, werken, zorg en dienstverlening zijn druk aan het werk en denken medio april tot conclusies te kunnen komen, waarna zij een rapport zullen samenstellen. Het Integraal Rapport van de Projectgroep kan begin juni klaar zijn.
Het zal dienen als basis voor overleg met de dienstverleners, zoals Gemeente, Woning-bouwverenigingen, GGD, enz. Dit overleg zal een aantal maanden in beslag nemen, waarna in december a.s. het Eindrapport klaar zou kunnen zijn.

Binnenkort wordt aanvullend op de inventarisatie op de startbijeenkomsten een korte en-quête gehouden onder de 55+ ers van Son en Breugel. De Projectgroep heeft hiertoe be-sloten om het draagvlak voor de conclusies groter te maken. De 70-jarigen en ouder worden niet meer benaderd omdat zij via het project "Activerend Huisbezoek" reeds een antwoord gegeven hebben op de te stellen vragen. De bevindingen van dit laatste project worden op-genomen in het Ouderenproofproject.

Piet Sleegers, namens Ouderenproof