Ingezonden persbericht

Persbericht

Rijkswaterstaat sluit raamovereenkomst af met Autodesk voor Autodesk MAP

Capelle a/d IJssel, 27 januari 2003 ­ Rijkswaterstaat heeft besloten alle directies te standaardiseren op Autodesk MAP. Hiervoor is een overeenkomst gesloten, die inhoudt dat alle directies de beschikking krijgen over de geografische software Autodesk Map versie 6. Daarnaast is een Autodesk Subscription abonnement afgesloten, zodat de gebruikers altijd kunnen beschikken over de laatste versie en updates. Behalve dat Rijkswaterstaat hiermee het recht heeft op de nieuwste versies van de gelicentieerde Autodesk-software, kunnen ook periodiek Extensions (modulaire functie-uitbreidingen en verbeteringen) worden gedownload, en kan er gebruik worden gemaakt van e-Learning-cursussen.

Rijkswaterstaat gebruikt AutoCAD standaard en heeft besloten nu ook op alle directies te gaan werken met dezelfde cartografische software. Autodesk MAP wordt bij de directies van Rijkswaterstaat al op grote schaal toegepast
Rijkswaterstaat werkt continu aan het verbeteren van de efficiency. Met dit contract wordt een nieuwe stap gezet in de gewenste richting. Met de nu afgesloten raamovereenkomst bekrachtigt Rijkswaterstaat de bestaande relatie met Autodesk.

Autodesk Map
Autodesk Map is de precisie mapping software van Autodesk voor het creëren, integreren en beheren van kaarten en andere geografische informatie. De nieuwste versie, versie 6, blinkt uit in gebruiksvriendelijkheid en nieuwe functionaliteit voor nog nauwkeurigere cartografie. Bovendien bevat Autodesk Map 6 alle AutoCAD functionaliteit, want Autodesk Map is gebaseerd op AutoCAD.

Rijkswaterstaat
Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Rijkswaterstaat werkt aan de bescherming tegen overstromingen en aan schoon en voldoende water voor alle gebruikers. Bovendien bevordert Rijkswaterstaat de vlotte en veilige doorstroming van het verkeer. Zowel op het rijkswegennet als op het netwerk van rijkswateren. De organisatie telt ruim 10.000 medewerkers en is opgebouwd uit tien regionale directies, zes specialistische diensten, een hoofdkantoor en de projectorganisatie voor de Hogesnelheidslijn-Zuid (HSL)

Autodesk
Autodesk, Inc., opgericht in 1982, is 's werelds belangrijkste leverancier van software voor technisch ontwerpen en digitale content. Autodesk biedt oplossingen voor professionals in architectonisch ontwerpen, geografische informatie systemen (GIS), werktuigbouwkundig ontwerpen, digitale media, en mobiele data diensten. Door vooruitstrevende producten en diensten aan te bieden kunnen klanten van Autodesk hun digitale gegevens optimaal creëren, beheren, gebruiken gedurende de looptijd van een project. Voor meer informatie over het bedrijf en de producten kijk op www.autodesk.nl.

Opmerking voor de redactie

Neem voor meer informatie contact op met:

Autodesk Benelux
Sjoerd Lazeroms
Tel.: 010 288 5021
e-mail: sjoerd.lazeroms@eur.autodesk.com

Potters PR
Monique Potters
Tel: 0345 501595
GSM: 06 28 889 632
e-mail: monique@potterspr.nl