Gemeente Zoetermeer

Afvalscheiding in Oosterheem moet beter!

De ondergrondse afvalcontainers in Oosterheem zijn continue beschikbaar voor het gescheiden aanbieden van het huishoudelijk afval. Wijkbewoners kunnen het Restafval en het Groete-, Fruit- en Tuinafval(GFT) in de daarvoor bestemde containers deponeren. Helaas blijkt dat er nogal wat bewoners zijn die hun afval willekeurig in één van de containers gooien. Restafval in de GFT-container en GFT-afval in de Rest-container.
Vooral het eerste leidt tot extra kosten omdat het GFT dan niet tot compost kan worden verwerkt, bij de composteringsinstallatie wordt de aangeboden partij GFT afgekeurd. De verwerkingskosten voor Restafval liggen hoger dan voor GFT-afval.

Spelregels gescheiden aanbieden
In de Huisvuilkalender 2003, die begin januari huis-aan-huis is verspreid, staan de spelregels voor het aanbieden van GFT-afval duidelijk vermeld. En tevens vindt u er een overzicht van wat wel en niet onder GFT-afval wordt verstaan. Het niet juist aanbieden van huishoudelijk afval is een strafbaar feit.

Extra controle
De komende weken zal het team Handhaving extra controles gaan uitvoeren in Oosterheem. Dit houdt tevens in dat er zakken geopend zullen worden en boetes kunnen worden gegeven. Als een strafbaar feit wordt geconstateerd zal er een proces verbaal worden opgemaakt.

Laatste wijziging: 27-01-2003