Gemeente Zoetermeer

Aantal abri's fors uitgebreid

Binnenkort zullen de eerste werkzaamheden starten van een omvangrijke project om vrijwel alle bushaltes in Zoetermeer te voorzien van een abri. De werkzaamheden zullen gefaseerd worden uitgevoerd.

Meer comfort
De start bestaat uit het weghalen van 14 abri's bij niet meer in gebruik zijnde haltes. De vrijkomende exemplaren worden tijdelijk op de bestrating of het gras geplaatst bij een aantal haltes in Noordhove, Oosterheem en Rokkeveen. Op deze manier kan aan de busreizigers in deze nieuwbouwwijken op korte termijn bescherming worden geboden bij slecht weer.

Nieuwe abri's
In de loop van dit jaar wordt dan begonnen met het plaatsen van nieuwe abri's bij die haltes waar nu nog helemaal geen beschutting is. Aansluitend worden ook de tijdelijke abri's vervangen en worden de haltelocaties definitief ingericht. Dit geldt ook voor het busstation Centrum West.
In een nog latere fase komen alle resterende oude exemplaren aan de beurt. Deze zullen allemaal worden vervangen door nieuwe. Naar verwachting worden de laatste werkzaamheden medio 2004 afgerond.

Laatste wijziging: 27-01-2003