Gemeente Zoetermeer

Bereikbaarheid station en busstation Centrum West in februari a.s.

De Nederlandlaan wordt verlengd in verband met de uitbreiding van het Stadshart in westelijke richting.
Tevens zal de weg, vanaf de achterzijde Konmar tot nieuw busstation, worden verhoogd. Dit om goed te kunnen aansluiten op zowel de Europaweg, het busstation en het winkelcentrum.

Heiwerkzaamheden
Tussen het bestaande perron en de nieuwe Nederlandlaan zal daardoor een hoogteverschil ontstaan van circa twee meter. Hiervoor zal tussen het perron en de weg een stalen damwand worden geheid. Deze heiwerkzaamheden worden in februari uitgevoerd. Gedurende een periode van enkele weken zal het perron dan ook worden afgesloten en ter plaatse niet worden gebruikt.

Tijdelijke looproute
Omdat op dit moment de enige looproute voor reizigers van het Stadshart naar station Centrum West en het busstation via dit perron loopt zal er een noodverbinding worden aangelegd door het bouwterrein.

Deze noodweg zal worden gemaakt van betonplaten en loopt van de kop van het Westwaarts naar de houten trap bij het tunneltje richting Buytenwegh.
Vanaf hier kunnen o.a. reizigers voor de Sprinter, om de nieuwbouw van een fietsenstalling heen, het station en het busstation bereiken.

Nadat de damwand is aangebracht wordt de route over het perron hersteld, maar zal er nog wel enige overlast zijn omdat de aannemer zowel de nieuwe als de bestaande damwand moet bewerken. O.a. hekwerken plaatsen en coaten damwand. Een deel van deze werkzaamheden is weersafhankelijk zodat verwacht wordt dat dit niet eerder gereed is dan eind april.

Laatste wijziging: 27-01-2003