Gemeente Leeuwarden

Milieupolitie vaker in Leeuwarder wijken

De agenten van de milieupolitie Na een succesvolle proef van drie maanden, gaat de Leeuwarder milieupolitie in de hele stad wijkgericht werken. Vier agenten hebben elk een eigen deel van de stad. Zo weet u wie uw contactpersoon is bij vragen of klachten over (zwerf)afval en milieudelicten. De politie is bovendien vaker in de wijken te vinden. En dat werkt, ondervond Hielke Houtsma van het milieuteam. ,,De proef in de Vrijheidswijk is geslaagd. Het is een schonere wijk geworden.

Op de foto van links naar rechts:

Henk Hoevenberg is aanwezig in Heechterp, Schieringen, Camminghaburen, Molenpad/Zeeheldenbuurt, Welgelegen, Indische Buurt, Oranjewijk, Tjerk Hiddesbuurt en Hoeksterend.

Hielke Houtsma neemt Lekkum, Miedum, Snakkerburen, Vrijheidswijk, Bloemenbuurt, Oldegalileën en de Binnenstad voor zijn rekening.

Cor Riemsma werkt in Huizum/Bornia, Aldlân, Nijlân, Achter de Hoven/Vegelinbuurt, Wielenpolle, Schepenbuurt, Zuiderburen en de dorpen Goutum, Wirdum, Swichum en Wijtgaard.

Eelkje Boersma is aanspreekpunt voor Bilgaard, Transvaalwijk, Rengerspark, Muziekbuurt, Vosseparkwijk, Valeriuskwartier, Westerparkwijk en Westeinde.

De milieupolitie is dagelijks bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844.