Persbericht

Overeenkomst tussen Xerox en Sun Microsystems

Document management voor Sun ONE met DocuShare 3.0 onder Solaris

Amstelveen, 27 januari 2003 -- Sun Microsystems en Xerox Corporation hebben bekendgemaakt dat de Xerox DocuShare 3.0 web-gebaseerde document- en content management software beschikbaar is voor klanten die onder Sun's Open Network Environment (ONE) draaien. Dit biedt gebruikers een document management systeem dat zich aanpast aan hun behoeften.

DocuShare is Xerox eenvoudig te gebruiken en betaalbare web-gebaseerde software voor het delen van informatie in kantoornetwerken. DocuShare 3.0 voor Solaris is gebaseerd op de nieuwe Java-technologie. Het is bedoeld voor bedrijven - van werkgroepen tot grote ondernemingen - en helpt bij het zeker en effectief verzamelen, opslaan en beheren van geprinte en elektronische content.

T-Systems International GmbH, Europa's op één na grootste systems provider en één van de vele gebruikers van de op Sun gebaseerde Xerox-oplossing, heeft haar zakelijke processen al voor 3500 gebruikers gestroomlijnd door DocuShare te draaien op twee Solaris-servers. T-Systems is van plan om het gebruik in 2003 verder uit te breiden naar nieuwe geografische locaties. "DocuShare is uitstekend aan de wensen van de klant aan te passen en eenvoudig te beheren wanneer het op Solaris draait", zegt Timo Zeuch, applications project manager T¹Systems e-Business Solutions. "De nieuw ingebouwde functies zijn heel nuttig, vooral de routing-faciliteiten zijn belangrijk voor de kwaliteitsbeheersing van IT-processen."

De Sun ONE Portal Server is de eerste portal server in de industrie die identiteiten accepteert, waardoor gebruikers slechts één keer hoeven in te loggen om van daaruit meerdere applicaties te kunnen draaien om hun werkprocessen te stroomlijnen. De mogelijkheden van DocuShare zijn dan toegankelijk vanuit de server. Xerox biedt een koppeling naar de Sun ONE Directory Server, die het eenvoudig maakt om DocuShare-gebruikers aan te maken en te beheren, direct vanuit een bedrijfsomvattende directory.

De integratie van DocuShare 3.0 voor Solaris met de Sun ONE Portal Server wordt verzorgd door grote system integrators, waaronder MG Solutions Inc., wereldwijd aanbieder en partner van Sun ONE-oplossingen. Daar heeft men de ervaring dat klanten vragen om gepersonaliseerde en betaalbare mogelijkheden om documenten te beheren voor hun portal-toepassingen. Die klanten willen content beheren en moeten online samenwerken. De op Java gebaseerde Xerox DocuShare oplossing vormt dan een perfecte aanvulling op de Sun ONE Portal Server, aldus MG Solutions.

DocuShare 3.0 wordt in Europa geleverd via de concessionairs, business partners en reseller kanalen van Xerox en is per direct leverbaar voor Solaris, Windows en Linux-systemen in de Engelse taal. De Franse, Duitse en Spaanse taalversies worden in het eerste kwartaal van 2003 verwacht; andere talen volgen gefaseerd. De instap adviesprijs voor een compleet DocuShare-systeem met 10 gebruikers bedraagt 4.863,00 euro, een systeem voor 250 gebruikers kost 23.167,00 euro.

Meer informatie over de DocuShare software is te vinden op www.xerox.com/docushare.

Over Sun ONE
Sun ONE is de verzameling van het bekroonde portfolio aan software-producten van Sun. Het biedt de visie, het platform, de architectuur en de kennis van Sun voor de ontwikkeling van Java web services. Door de open en koppelbare architectuur biedt Sun ONE meer dan andere bestaande ondernemingsbrede systemen om de kosten en complexiteit te verminderen en toch de meerwaarde van kennis binnen bedrijven te verbeteren. Sun ONE is een belangrijke stap in de ontwikkeling van Sun om een open end-to-end architectuur te bieden, gebouwd op de bestaande investeringen van bedrijven in systemen en ontwikkelomgevingen. Meer informatie is te vinden via www.sun.com/sunone.

Over Xerox Europe
Xerox Europe is de Europese organisatie voor de verkoop en levering van een belangrijke reeks producten, oplossingen en diensten van Xerox Corporation, aangevuld met gebruiksmaterialen en software. Het aanbod richt zich op drie hoofdgebieden: kleine tot grote kantoren, productie-omgevingen in de grafische en printing-industrie en services, waaronder consulting, systeemontwerp en -management en facilitaire diensten rond documentgerelateerde toepassingen.

Xerox Europe heeft productie- en logistieke vestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een R&D centrum in Grenoble (Frankrijk). Meer informatie over Xerox Europe is te vinden op www.xerox.com.

Xerox, The Document Company en het digitale X zijn handelsmerken van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen.


---