Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 27-01-2003 Vervolgpersberichten Limburg-Zuid (RKey; 13.30 u) Maandag, 27 januari 2003

Limburg-Zuid

Maastricht; aangehouden
De politie heeft vanmorgen, maandagmorgen omstreeks 07.20 uur op de Fort Willemweg in Maastricht een 28-jarige man uit Maastricht aangehouden. Die wordt ervan verdacht met zijn auto tegen een lichtmast te zijn gebotst. Omdat de politie aanwijzingen kreeg van alcoholgebruik / de Maastrichtenaar ervan verdenkt onder invloed zijn auto te hebben bestuurd, werd hij voor nader onderzoek aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Omdat hij in het politiebureau de vanwege de politie gegeven aanwijzingen niet opvolgde voor een ademanalyse waardoor deze mislukte, wordt dit aangemerkt als een weigering van medewerking aan het onderzoek ter vaststelling van het precieze alcoholgehalte in het bloed van de verdachte. De verdachte werd ter ontnuchtering ingesloten en de politie stelt verder onderzoek in.

Heerlen; fikse boetes
De politie heeft afgelopen nacht, zondag op maandagnacht bij controles op de Beersdalweg in Heerlen een vijftal automobilisten betrapt toen zij onder invloed hun auto bestuurden. Een 29-jarige automobilist uit Heerlen werd in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie bekeurd met een boete van 500 Euro. Hij bleek na ademanalyse bijna 1,1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Een 35-jarige automobilist uit Kerkrade en een 21-jarige automobilist uit Hoensbroek werden bekeurd met ieder een boete van 440 Euro. Zij bleken na ademanalyse ieder ruim 1 promille alcohol in hun bloed te hebben. Twee andere automobilisten, een 26-jarige vrouw uit Heerlen en een 33-jarige man uit Heerlen kregen een bekeuring van ieder 190 Euro. Zij bleken na ademanalyse een alcoholpromillage van ongeveer 0,6 promille alcohol in hun bloed te hebben.

Beek; parkeerbonnen
De politie heeft afgelopen nacht, zondag op maandagnacht totaal 14 voertuigbestuurders bekeurd wegens illegaal / foutief parkeren van hun voertuigen. Die hadden her en der op de Middelweg in Beek hun autos geparkeerd.