Gemeente Ten Boer

Advertentie Noorderkrant 29 januari 2003

Algemene wet bestuursrecht (Awb): bezwaar
In de afgelopen periode zijn de volgende besluiten genomen en bekendgemaakt, waarop de Algemene wet bestuursrecht van toepassing is. De datum tussen haakjes is de datum van verzending.

Kapvergunning
diverse bomen, Grasdijkweg 2, Garmerwolde (16-01-03) 2 wilgen, Grasdijk 13, Garmerwolde (24-01-03)
3 wilgenkotten, Dorpsweg 36 Garmerwolde (24-01-03).

Sloopvergunning
het slopen gebouwen A..Z.C. Ten Boer, Nijverheidsweg 20, Ten Boer (21-01-03).

Bouwvergunning
vergroten keuken op het perceel G.N. Schutterlaan 20, Thesinge (15-01-03)
plaatsen serre, dakkapel Eemskanaal N.Z. 6, Woltersum (15-01-03) oprichten schuur, Boersterweg 69, Sint Annen (15-01-03) vergroten badkamerraam, L. van der Veenstraat 18, Gamerwolde (15-01-03)
wijzigen verleende vergunning, Emmerwolderweg 43, Ten Boer (15-01-03) oprichten woning, G.N. Schutterlaan 18,Thesinge (15-01-03) vernieuwen fundering, Kerkhorn 4, Ten Post (16-01-03) vernieuwen dakbedekking, Hoofdweg 2, Woltersum (16-01-03) vernieuwen en veranderen controlegebouw, Medenweg 5, Ten Post (17-01-03).

Vergunning brandveilig gebruik
Dorphuis de Bongerd, Dobberstraat 17, Woltersum (21-01-03) The Old Farm, Sportlaan 2, Ten Boer (21-01-03)
Gemeente Ten Boer, locatie openbare werken, Boltweg 1-3, Ten Boer (21-01-03).

Degene van wie een belang bij één of meer van vermelde besluiten rechtstreeks is betrokken, kan binnen zes weken na de dag van verzending of uitreiking een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan, dat dit besluit heeft genomen.
Voor meer informatie over de besluiten en over de wijze van indiening en behandeling van bezwaarschrift, kunt u contact opnemen met de heer H. Bos (tel. 050-3028829).

Belastingverordeningen 2003
Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad van Ten Boer in zijn vergadering van 18 december 2002 de volgende belastingverordeningen en de bijbehorende tarieventabellen heeft vastgesteld:

* de verordening op de heffing en invordering van leges 2003
* de verordening op de heffing en invordering van hondenbelasting 2003

* de verordening op de heffing en invordering van rioolrechten 2003
* de verordening op de heffing en invordering van afvalstoffenheffing 2003

* de verordening op de heffing en invordering van marktgelden 2003
* de verordening op de heffing en invordering van brandweerrechten 2003.

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad van Ten Boer in zijn vergadering van 23 december 2002 de volgende belastingverordening heeft vastgesteld:

* de verordening op de heffing en invordering van onroerende zaakbelastingen 2003

Deze verordeningen zijn in werking getreden met ingang van 1 januari 2003. De verordeningen kunnen vanaf de datum van bekendmaking kosteloos worden ingezien op het gemeentehuis tijdens de gebruikelijke openingstijden.

Kennisgeving bouwaanvragen (artikel 41 Woningwet) Burgemeester en wethouders geven kennis van de aanvragen om bouwvergunning, die in de afgelopen periode zijn ontvangen:
- het plaatsen schuur, Bovenrijgerweg 2 te Ten Boer, (16-01-03);
- het vergroten slaapkamer, Wigboldstraat 7 te Ten Boer, (20-01-03);
- het plaatsen bijkeuken en fietsenschuur, Fivelstraat 32 te Ten Boer, (23-01-03).

Ingediende bouwplannen worden in de even weken op woensdag, in het gemeentehuis, H. Westerstraat 24 te Ten Boer op het bureau bouwtoezicht van 8.30 uur tot 9.00 uur, in een openbare vergadering, ter behandeling voorgelegd aan de rayonarchitect van Welstand. De door de rayonarchitect mee te nemen bouwplannen worden beoordeeld door de kleine of de grote Welstandscommissie. De kleine en de grote Welstandscommissie vergaderen op dinsdag in de oneven weken, de kleine commissie in het pakhuis van Libau aan het Hoge der A 5 te Groningen, de grote commissie in Het Huis aan Oude Boteringestraat 26 te Groningen. Een ieder kan deze vergaderingen bijwonen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling RUIMTE/BWT, via telefoonnummer 050-3028858 of 050-3028827.

Commissievergadering
Op woensdag 29 januari, vergadert de raadscommissie om 20.00 uur in het Gezondheidscentrum. De vergadering is openbaar, u bent van harte welkom erbij aanwezig te zijn. De volgende onderwerpen staan op de agenda:

Woonplan Ten Boer
Het woonplan schetst de gemeentelijke visie op de ontwikkeling van het wonen in de gemeente Ten Boer en bestaat uit de volgende onderdelen: Beleidskader, woningmarktprofiel en toekomstvisie wonen met woningbouw en herstructureringsprogramma.

Ten Boer Duurzaam (zwerfvuildag)
De Werkgroep Ten Boer Duurzaam stelt voor om op 8 maart a.s. een gemeentelijke zwerfvuildag te organiseren. De hulp wordt gevraagd van gemeentebestuurders, schoolkinderen en verder van iedereen die mee wil helpen.

Regiovisie Groningen-Assen
Er wordt gewerkt aan de actualisatie van de Regiovisie. De vier schakelgemeenten, Zuidhorn, Winsum, Ten Boer en Bedum hebben samen een notitie aangeboden aan de voorzitter van de stuurgroep, gedeputeerde Calon, getiteld Ambitie om te schakelen. Onder andere deze notitie is onderdeel van de bespreking.

Doorbreken aanhouding bouwaanvraag
De burgemeester geeft kennis van de volgende aanvraag:
- het uitbreiden van de woning, Bouwerschapsweg 27 te Ten Boer.
De beslissing op de bouwaanvraag is aangehouden op grond van artikel 50, lid 1 van de Woningwet, aangezien er voor delen van het dorp Ten Boer een voorbereidingsbesluit is genomen die op 1 januari 2001 van kracht is geworden. Burgemeester en wethouders kunnen op grond van artikel 50, lid 4 van de Woningwet de aanhouding doorbreken. Zij hebben besloten van deze bevoegdheid gebruik te maken. Het bouwplan ligt met ingang van 30 januari 2003 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage. Tijdens deze termijn kunnen tegen het voornemen om de aanhouding van de bouwaanvraag te doorbreken, schriftelijke bedenkingen worden ingebracht bij burgemeester en wethouders.

Kennisgeving ontwerpbesluit Wet milieubeheer
Op het gemeentehuis van de gemeente Ten Boer ligt vanaf donderdag 30 januari gedurende 4 weken op werkdagen van 9.00 tot 12.00 ter inzage het volgende ontwerpbesluit op verzoek van:

Afdeling Ruimte, sectie beheer van de gemeente Ten Boer , H.Westerstraat 24 9791 CT Ten Boer, voor het oprichten en in werking hebben van een inrichting, bestemd voor de opslag van wegenbouwmateriaal, verwijderd riet uit watergangen, teerhoudend asfalt dat is vrijgekomen bij renovatie van wegen en schoon zand. De inrichting is gelegen aan de Woldijk 2 Ten Boer. Aan het ontwerp-besluit zijn voorschriften verbonden ter bescherming van het milieu.

Tot en met woensdag 26 februari kunnen door eenieder schriftelijke bedenkingen tegen dit ontwerpbesluit worden ingebracht bij het college van Burgemeester en Wethouders van Ten Boer, Postbus 7 9700 AA Ten Boer. Degene die schriftelijke bedenkingen indient kan daarbij verzoeken zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Ook kunnen door diegenen, die daarom voor 12 februari 2003 verzoeken, mondelinge bedenkingen worden ingebracht tijdens een hoorzitting, waarbij tevens de mogelijkheid wordt gegeven tot een gedachtenwisseling over het ontwerp van het besluit met vertegenwoordigers van de gemeente en eventueel met de aanvrager. Naast de ter inzagetijden genoemd in de eerste alinea, kunnen de stukken op afspraak ook ingezien worden op andere tijden. Voor nadere informatie, voor het maken van afspraken en voor het verzoek om een hoorzitting kunt u zich wenden tot de heer De Haan (050-3028853).

Aanvraag vrijstelling bestemmingsplan (Artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening)
Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende aanvraag om vrijstelling van het bestemmingsplan hebben ontvangen van:
- voor het oprichten van een woning, Molenpad 11 te Sint Annen.
Bovengenoemd plan is in strijd met het vigerend bestemmingsplan. Gedeputeerde Staten van de Provincie Groningen hebben op basis van artikel 19 lid 2 Wet op de Ruimtelijke Ordening een lijst samengesteld warbij zij burgemeester en wethouders hebben gemachtigd om vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan. Bovengenoemd plan valt binnen deze lijst. Burgemeester en wethouders zijn voornemens van deze bevoegdheid gebruik te maken. De aanvraag ligt vanaf 30 januari 2003 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage. Tijdens deze termijn kan een ieder zijn zienswijze over de aanvraag kenbaar maken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Zuidema (tel. 050-3028842).

Ontwerp-bestemmingsplan Ten Boer integraal
Burgemeester en wethouders zijn voornemens om de raad een bestemmingsplan vast te laten stellen voor de bestaande bebouwde kom van Ten Boer.
Het plan vormt een actualisering van eerdere bestemmingsregelingen. Sinds het van kracht worden daarvan zijn de denkbeelden over de ontwikkeling van het dorp veranderd. De oude plannen zijn daardoor niet langer bruikbaar om een goede belangenafweging te kunnen maken. Bovendien is een vrij onoverzichtelijke situatie ontstaan: niet alleen de oude bestemmingsplannen zijn geldig, maar ook allerlei kleine herzieningen, die zijn vervaardigd omdat de oude plannen niet meer voldeden aan de veranderde inzichten. Dit riep de behoefte op aan een integrale herziening, die grotendeels alle geldende bestemmingsregelingen voor de bebouwde kom van Ten Boer vervangt. Er zijn enkele delen van het komgebied buiten het bestemmingsplan gelaten, namelijk de nieuwe woonlocatie Oude IJsbaan, het grootste deel van het bedrijventerrein langs de Rijksweg, het (tijdelijke asielzoekerscentrum) en de sportvelden. Dit geldt tevens voor het gebied van het Centrumplan Ten Boer, waar een nieuw winkelcentrum met zorgvoorzieningen en een aantal woningen zullen worden gebouwd. Voor deze gebieden zijn recente bestemmingsregelingen beschikbaar, die nog niet aan herziening toe zijn.
Krachtens artikel 23 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht ligt het ontwerpplan 'Ten Boer integraal' voor een ieder vanaf 30 januari 2003 vier weken ter inzage.

Vrijstelling bestemmingsplan
Burgemeester en wethouders hebben het voornemen vrijstelling te verlenen van de bepalingen van het bestemmingsplan:
- voor het gedeeltelijk vernieuwen van een berging / hobbyruimte, Oude Rijksweg 29 te Garmerwolde.

De aanvraag ligt van 30 januari tot en met 27 februari 2003 in het gemeentehuis ter inzage. Een ieder kan gedurende deze termijn schriftelijk zienswijzen indienen.
Voor nadere informatie: mevrouw Zuidema (050-30288842).