Nieuwsbericht

maandag 27 januari 2003, 15.30 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Verkeersongeval met letsel
Alkmaar, 26 januari 2003.
Bij het (vernieuwde) Kooimeerplein is om 22.00 uur een 19-jarige Alkmaarder met zijn auto van het talud gereden en over de kop geslagen. In de auto zat ook een 18-jarige man uit Alkmaar. Beiden hebben het voertuig op eigen kracht kunnen verlaten. De bestuurder klaagde over schouderletsel, de passagier was gewond aan hoofd en rug. Beide mannen zijn naar het MCA vervoerd. Controle op alcoholgebruik wees uit dat de bestuurder gedronken had. Hij is aangehouden. Een bloedproef moet het juiste alcoholpromillage vaststellen. Het verkeer heeft tijdelijk hinder ondervonden van het ongeval. De politie was ter plaatse om een en ander in goede banen te leiden.

Rijbewijs ingevorderd i.v.m alcohol
Bergen 27 januari 2003.
Omstreeks 01.00 uur is op de Breelaan een 24-jarige man uit Bergen aangehouden, omdat hij een auto bestuurde terwijl hij gedronken had. De blaastest wees uit dat hij 3,5 keer teveel alcohol had gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd

Combiketels gestolen
Alkmaar, 27 januari 2003.
Naar nu bekend is geworden zijn tussen vrijdag 16.30 en zaterdag 08.00 uur 4 combiketels van het merk Intergas, type compact AR 22 gestolen. De ketels zijn gestolen uit in aanbouw zijnde woningen aan de Boutenstraat in de Vroonermeer. Volgens de uitvoerder van de bouw waren de woningen afgesloten. Er zijn geen braaksporen aangetroffen.

NOORDKOP

Snelheidscontroles

- Sint Maartensvlotbrug, 26 januari 2003.
Op de Rijksweg, waar 50 km/uur is toegestaan, is tussen 15.00 en 16.30 gecontroleerd. 74 Bestuurders kunnen een boete thuis verwachten. De snelste reed 78 km/uur.

- Schagerbrug, 26 januari 2003.
Even later, tussen 17.00 en 18.00 uur, werden 44 automobilisten gefotografeerd, terwijl ze te hard reden. Op deze 80 km-weg was de hoogst gemeten snelheid 103 km/uur.

Fietser gewond bij eenzijdig ongeval
Den Helder, 26 januari 2003.
Om 19.00 uur is op de Ravelijnstraat een 51-jarige fietser uit Den Helder gevallen. Terwijl hij fietste, raakte een plastic tasje dat aan zijn stuur hing tussen de spaken. Hierdoor blokkeerde het voorwiel, waardoor het slachtoffer met zijn fiets over de kop sloeg. De man is met een heupfractuur naar het Gemini Ziekenhuis vervoerd.

Auto uit de bocht, twee inzittenden gewond
Wieringerwerf, 26 januari 2003.
Omstreeks 20.00 uur is een 21-jarige bestuurder uit Kreileroord door nog onbekende oorzaak met zijn auto uit de bocht gevlogen en in een greppel tot stilstand gekomen. De bestuurder reed over de Verbindingsweg op weg naar Kreileroord. Hij wilde rechtsaf de Robbenoordweg inslaan, maar verloor de macht over het stuur en gleed rechtdoor de berm in. Zowel de bestuurder als de passagier, een 19-jarige man uit Kreileroord raakten gewond. Deze laatste zat bekneld en is met behulp van de brandweer uit de auto bevrijd. Beide mannen zijn naar het ziekenhuis in Hoorn vervoerd. Zij waren aanspreekbaar. Er was geen sprake van alcoholgebruik.

Alcohol in het verkeer
De Cocksdorp, 27 januari 2003.
Omstreeks 01.00 uur is op de Postweg een 29-jarige automobilist uit De Cocksdorp aangehouden i.v.m. alcoholgebruik. De man blies 430 ug/l, dat is twee keer teveel. Hij heeft bekeuring gekregen en moest zijn auto 4 uur laten staan.

Woonboerderij gaat in vlammen op
Sint maarten, 27 januari 2003.
De politie heeft de brandweer geassisteerd bij de brand aan de Herenweg, die vannacht omstreeks 02.00 werd ontdekt. De boerderij werd bewoond door twee gezinnen. Een van de vrouwelijke bewoners ontdekte de brand en waarschuwde de buren. Kort na de melding vatte het rieten dak vlam, dat leidde tot een grote uitslaande brand. De boerderij is totaal verloren gegaan. De bewoners hebben hun woningen ongedeerd kunnen verlaten.

WESTFRIESLAND

Witte Opel Kadett gestolen
Zwaag, 17 januari 2003.
Tussen zondag 26 januari 24.00 en maandag 13.00 uur is vanaf de Akkerwinde een witte Opel Kadett gestolen. De auto was voorzien van het kenteken ZB-11-HV. Op de achterkant van de auto zit een sticker met in het grijs 'LIFE'.

Poging tot diefstal Opel Kadett
Hoorn, 27 januari 2003.
De eigenaresse van een grijze Opel Kadett heeft aangifte gedaan van poging van diefstal van haar auto. De auto stond geparkeerd op een parkeerplaats achter de Koolmees. Tussen jl. donderdag 22.00 en vrijdag 09.00 uur is het portier opengebroken en de bedrading 'doorverbonden'. Het is niet gelukt de auto mee te nemen, maar wel een aantal spullen uit de auto. Vermist worden: boxen en radiocompactdiscspeler van Sony, 2 schooltassen en een telefoon. Van het merk Nokia.

Diefstal uit Bank
Hoorn, 27 januari 2003.
Een dief heeft tussen zondag 12.30 en maandag 08.00 uur aan de achterkant van een Bank een extra gelaagd raam ingegooid en van buiten af een PC-kast (Compaq) en een flatscreen van het merk Eizo, meegenomen. De kabels tussen de beide apparaten waren doorgeknipt.

Laptops uit school gestolen
Grootebroek, 27 januari 2003.
Vannacht is iemand in de school aan de Verlengde Raadhuisstraat geweest en heeft 7 laptops meegenomen, 6 van het merk Apple (1 oranje en 5 blauw van kleur) en 1 zilverkleurige Panasonic. Uit de centrale hal is bovendien een videorecorder weggenomen. Er zijn geen sporen van braak.