Politiebond ACP

Nieuw kabinet moet snel aan de slag

De verkiezingsuitslag levert ons een nieuw kabinet op. Het is voor de Politievakorganisatie ACP geen vraag waar het met de samenstelling daarvan naar toe moet. Als blijkt dat door emoties gedreven de huidige demissionair minister president er moeite mee heeft om met de PvdA te gaan regeren, dan zal wellicht in de eigen gelederen gekeken moeten worden naar een premier die deze uitdaging wel aan durft. Wij vermoeden dat het christelijk sociale gezicht van de premier binnenkort weer zal doorbreken en dat de door de kiezers gevraagde wending zal worden gemaakt.

De ACP hoopt dat we met deze verkiezingsuitslag een kabinet krijgen dat verstandige, zorgvuldige en duurzame besluiten neemt in het belang van ons land en volk, en in het bijzonder voor de publieke veiligheidssector; een kabinet dat werkt aan een sociaal en stabiel Nederland, waarbij geïnvesteerd wordt in veiligheid, gezondheidszorg en onderwijs. Een onderwerp als de WAO zit al veel te lang in de politieke wachtkamer.

Ook de publieke veiligheidssector staat de komende voor belangrijke vraagstukken. Interne reorganisaties, de totstandkoming van de nationale recherche, nieuwe door de politiek gedicteerde onderwerpen zoals momenteel de (in onze ogen onzinnige) prestatiecontracten. Kortom, er zal ook onder het nieuwe kabinet weer een fors beroep op onze tijd, aandacht en inventiviteit en creativiteit worden gedaan.

Naar Freek de Jonge verwijzend; "laat het er daarbij vooral niet om gaan dat je je zin krijgt, maar dat we het naar onze zin krijgen".