Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, maandag 27 januari 2003

Man moet voor 1000 euro aan boetes betalen

ZEVENBERGEN: Bij een controle op verlichting werd zaterdag op de van Steelandtstraat een 30-jarige bestuurder uit Roosendaal aangehouden omdat bij controle bleek dat hij nog een aantal boetes had te betalen van totaal bijna 1000 Euro. Omdat de man op dat moment niet kon betalen werd zijn voertuig buiten gebruik gesteld tot op het moment van betaling. Inmiddels heeft de man betaald en zijn voertuig is terug gegeven.

Aanhouding fietsendieven

KLUNDERT: Vanmiddag werden twee fietsendieven te Klundert aangehouden. De fiets werd nabij een basisschool weggehaald. E.e.a. werd gezien door buurtbewoners en onderwijzend personeel. Toen een van de daders met de fiets weg reed met achter hem aan zijn maatje, werden zij aangehouden door burgers, die de politie waarschuwden. De beide daders, 16-jarige jongens uit Zevenbergen, zijn verhoord en met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Inbraken in woningen

BREDA: De bewoners van een pand aan de Damiaanstraat ontdekten gistervaond omstreeks 23.30 uur dat er in hun woning was ingebroken. Men had het slot van de voordeur geforceerd. Uit de woning zijn geld en sieraden gestolen.

ZEVENBERGEN: Afgelopen weekend werd er ingebroken in een woning aan de Bouwensland te Zevenbergen. Via een uitbouw kon men bij een raam op de eerste verdieping komen. Eenmaal binnen heeft men een geldbedrag ontvreemd. Verder werd er niets ontvreemd. De dader verliet de woning via dezelfde weg als hij gekomen was.

ETTEN-LEUR: Op zondag 26 januari 2003 wad op de Bisschopsmolenstraat te Etten-Leur een insluiper actief. Er was een raam op de eerste verdieping geopend. Uit de woning werd niets vermist. Van zaterdag 25 op zondag 26 januari 2003, werd in een woning aan de Kruisvelden te Etten-Leur ingebroken De daders zijn op het balkon geklommen en hebben daar ruit van een buitendeur vernielen. Alle kamers van de woning werden doorzocht. Uit de woning werden o.a. sieraden, computers en geluidsapparatuur ontvreemd.

Inbraken in bedrijven

BREDA: Gisteravond is omstreeks 21.30 uur een inbraak ontdekt in een kantoorpand aan de Grenssteen. Men heeft de ketting van het slot van de omheining kapot geknipt en daarna een raam met een breekvoorwerp opengebroken. Uit het pand zijn 2 computers gestolen.

ETTEN-LEUR: Op maandag 27 januari 2003, omstreeks 02.00 uur zagen getuigen twee donkergetinte jongeren met een donkere scooter bij een reisbureau aan de Bisschopsmolenstraat wegrijden. Ter plaatse bleek dat aan de voorzijde van het pand een ruit was ingegooid. De verdachten droegen donkere kleding. Het is nog niet duidelijk of er iets uit het pand is verdwenen. Op maandag 27 januari 2003, omstreeks 07.00 uur werd ontdekt dat er in de school " De Klankhof" te Etten-Leur was ingebroken. De daders hebben aan de zijkant van de school twee ruiten verwijderd. Uit de school werden drie computers ontvreemd.

ZUNDERT: Een nachtwaker zag vannacht omstreeks 01.30 uur twee jeugdige daders wegvluchten nadat zij hadden ingebroken in een bedrijfspand aan de Industrieweg. Men heef vermoedelijk met een betonschaar een hangslot vernield dat een garage afsloot. Daarna vernielde men een ruit van een schuifpui waarna men in een kantoorruimte kwam. De eventuele buit is op dit moment niet bekend.

Vernieling

ETTEN-LEUR: Op zondag 26 januari 2003 werd aan de Couperuslaan te Etten-Leur een fietsenhok vernield. Een van de schotten werd er uitgetrapt.

Aanrijding met doorrijding

ETTEN-LEUR: Op zaterdag 25 januari 2003, omstreeks 08.20 uur reden twee kinderen met hun fiets over de Bisschopsmolenstraat te Etten-Leur in de richting van Rijsbergen. Op de rotonde gekomen werden ze aangereden door een donkerblauwe Volkswagen of Opel van het type Polo, Golf, Astra of Corsa. Na de aanrijding reed de bestuurder van dat voertuig hard door zonder te stoppen. Door de aanrijding ontstond een gevaarlijke situatie.

Getuigen worden verzocht zich met de politie Etten-Leur in verbinding te stellen via 0900-8844.

Diefstal uit auto

ZEVENBERGEN: Een Alfa Romeo die geparkeerd stond in de Molenstraat te Zevenbergen werd in de nacht van zaterdag op zondag doelwit van inbrekers. Uit de auto werd de cd-speler ontvreemd, alsmede een luidspreker en een aantal CD`s. Vanaf de auto werden diverse sieronderdelen ontvreemd. De voorspoiler is er afgetrokken.

Bron: Willem van Hooijdonk