Ingezonden persbericht


Network Associates voorzitter focusdag tijdens derde jaarlijkse conferentie Defense Logistics 2003

IT in defensie thema van Pan-NATO Technology Software & Data Management Focus Day

Brussel, 27 januari 2003 Kevin Weiss, President Europa, Midden Oosten en Afrika van Network Associates, zal op dinsdag 28 januari de Pan-NATO Technology, Software & Data Management Focus Day in Brussel voorzitten. Meer dan tweehonderd specialisten uit defensiekringen en het bedrijfsleven zullen tussen 28 en 30 januari bijeenkomen in Brussel voor de Pan-NATO Defense Logistics Conferentie, die dit jaar voor de derde keer wordt georganiseerd. Centraal thema dit jaar is de samenwerking tussen defensie en het bedrijfsleven, met een speciale focusdag gericht op ontwikkelingen op het gebied van IT en informatiebeveiliging binnen defensie. Lee Fisher, solutions director van McAfee Security, zal deze dag de keynote speech, 'Managing the Changing Threat', verzorgen.

De rol die het militaire apparaat vervult, ondergaat wereldwijd een aantal veranderingen. Vooral zaken als multinationale samenwerking in bijvoorbeeld VN-verband, en de integratie en beveiliging van moderne informatietechnologie, plaatsen de defensiegemeenschap voor nieuwe uitdagingen.

"Uit ons onderzoek met de Procurement Advisory Board van NATO bleek dat vooral de beveiliging van de militaire informatiesystemen hoog op de kalender staat bij de meeste strijdkrachten," aldus Sunny Khan, Head of Defence van Worldwide Business Research, de organisator van Defense Logistics 2003. "Gezien de ruime ervaring die Network Associates heeft op dit gebied, hebben we hen gevraagd de speciale focusdag hierover voor te zitten."

Tijdens de Pan-NATO Technology, Software & Data Management Focus Day, op 28 januari 2003, zullen vooral onderwerpen gericht op het gebruik van IT in defensie centraal staan. Verschillende hooggeplaatste logistiek-experts van onder andere NATO, het Defence Logistics Agency van het Amerikaanse Ministerie van Defensie, en IT-bedrijven als Network Associates zullen tijdens deze dag debatteren over het gebruik van informatietechnologie in defensie. Naast Lee Fisher van McAfee Security zullen vooraanstaande sprekers als Suleyman Anil, hoofd computerbeveiliging van NATO's Information Security Command en Frank Lotts, deputy director of logistics operations van het Defense Logistics Agency van het Amerikaanse leger, presentaties verzorgen.

"Beveiliging van IT-infrastructuur is niet een specifiek militair probleem, getuige het belang dat het bedrijfsleven hier al jaren aan hecht," aldus Kevin Weiss, EMEA president van Network Associates. "Maar de ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld cyber-oorlogvoering hebben voor veel mensen binnen defensiekringen duidelijk gemaakt dat ook de militaire communicatie-infrastructuur een doelwit kan zijn van bijvoorbeeld hackers. Informatie begint steeds meer een wapen te worden in deze sector, en de bescherming van informatie wordt dan ook steeds belangrijker."

Een belangrijk deel van de conferentie zal in het teken staan van de rol die het bedrijfsleven heeft en zal hebben in militaire operaties. Experts van organisaties zoals Network Associates, BAE-Systems en Accenture zullen de succesfactoren achter wereldwijde industrie-defensie coalities analyseren. Andere onderwerpen die worden behandeld tijdens de conferentie zijn trends op het gebied van Whole Fleet Management, multinationale operaties en crisis management.

Network Associates heeft ruime ervaring in de overheids- en militaire sector. De NAVO maakt wereldwijd gebruik van Network Associates' oplossingen op het gebied van informatiebeveiliging. Daarnaast heeft McAfee Security, een productgroep van Network Associates, recent nog een contract afgesloten met het Amerikaanse ministerie van defensie, om de meer dan drie miljoen medewerkers van het ministerie te voorzien van de McAfee Security suite van antivirus- en securityproducten. Bovendien is Network Associates een belangrijke partner van de Amerikaanse overheid in de strijd tegen het cyberterrorisme: het bedrijf heeft deelgenomen aan de ontwikkeling van de US National Strategy to Secure Cyberspace, een initiatief van het Witte Huis om heel Amerika, van consument tot bedrijf en overheidsinstelling, tegen cyberaanvallen te beschermen.

Network Associates
Network Associates, met hoofdkantoren in Santa Clara, Californië, is marktleider op het gebied van beveiliging- en beschikbaarheidoplossingen. Network Associates bestaat uit drie productgroepen: McAfee Security, Sniffer Technologies en Magic Solutions. McAfee levert antivirus- en beveiligingsproducten, Sniffer is expert op het gebied van netwerkbeschikbaarheid en systeembeveiliging, en Magic levert vernieuwende oplossingen voor service management. Voor meer informatie, bel +31 20 526 6100 of zie www.nai.com.

Network Associates is in de Benelux gevestigd in:
NL: Gatwickstraat 25, 1043 GL Amsterdam
BE: Building Buro & Design, Heizel Esplanada, B43, 1020 Brussel

###



Ingezonden persbericht