Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Bergen op Zoom

27-01-03

Politie neemt aanstekers in pistoolvorm in beslag

ROOSENDAAL: De politie in Roosendaal heeft vanmorgen een 35 jarige man aangehouden, die in zijn auto 20 aanstekers vervoerde in de vorm van een pistool. Tevens had het `pistool` de mogelijkheid een zogenaamde laserpoint uit te stralen. Omdat de `pistolen` voor bedreiging geschikt zouden kunnen zijn heeft de politie de voorwerpen in beslag genomen. Volgens de eigenaar had hij ze voor 60 Euro in Amsterdam gekocht.

Diefstal uit auto

ROOSENDAAL: Uit een auto die op de Stoopstraat stond geparkeerd is een CD-speler gestolen. Van de dader(s) ontbreekt tot nu toe elk spoor.

Honkbalknuppel in beslag genomen

SPRUNDEL: Tijdens de controle van een personenauto te Sprundel in de nacht van 27 januari trof de politie op de achterbank van deze auto een honkbalknuppel aan. De bestuurder van de auto de 22 jarige man uit Rijsbergen kreeg een proces-verbaal voor de wet Wapens en munitie. De honkbalknuppel werd in beslag genomen.

Auto bekrast

RUCPHEN: Op de Oranje Nassaustraat Rucphen werd afgelopen weekend een auto bekrast. De auto werd over de gehele linkerzijde bekrast, zodanig dat die zijde geheel overgespoten moet worden. Schadebedrag is onbekend.

Inbraak bestel busje

SPRUNDEL: Op de Noorderstraat te Sprundel werd in het weekend een bestelbusje opengebroken. Uit het dashbordkastje werd een mapje met autopapieren en identiteitspapieren ontvreemd. Verder werd getracht in te breken in een bestelbusje wat geparkeerd stond aan de Branden te Sprundel. Er werd een ruitje ingeslagen. Vermoedelijk heeft de dader zich hierbij verwond daar er diverse bloedsporen op het busje aanwezig waren.

Diefstal beldrukkers

OSSENDRECHT: Door een groot aantal inwoners van Ossendrecht werd afgelopen weekend aangifte gedaan van diefstal van draadloze beldrukkers van bel systeemen. Door het ontvreemden van de beldrukkers waren de systemen onbruikbaar geworden. Doordat een aangeefsters een van de daders herkende, kon de politie de jonge daders snel achterhalen. Uit een ingesteld onderzoek kwam na voren dat 4 jeugdigen in de leeftijd van 11 tot en met 14 jaar de beldrukkers hadden ontvreemd. Zij bekenden in totaal 19 beldrukkers te hebben onvreemd. Tevens bleek dat de 4 in de Dokterstraat nog een paar vernielingen hadden gepleegd. Door de politie konden al 10 beldrukkers terugbezorgd worden. Inwoners van Ossendrecht die sinds afgelopen weekend hun beldrukker missen kunnen contact opnemen met de politie in Hoogerheide. De 4 zijn aangemeld bij bureau Halt en dienen de schade te vergoeden.

Inbraken in auto`s

HOOGERHEIDE: In de nacht zondag op maandag werd ingebroken in drie personenauto`s. Opvallend is dat alle voertuigen van het merk Ford en type Escort waren. De voertuigen stonden geparkeerd aan de Buys Ballotstraat en de Fokkerlaan in Hoogerheide. Uit de voertuigen, die aanzienlijk beschadigd raakte, werd niets ontvreemd.

Bestuurder met 3o/oo op Rijksweg A4

HOOGERHEIDE: De politie kreeg in de nacht van zondag op maandag van een medeweggebruiker een telefonisch melding, dat een bestuurder van een personenauto, vermoedelijk dronken over de A4 richting Hoogerheide reed. Door de politie werd op de A4 in Hoogerheide, aan de bestuurder een stopteken gegeven. Uit onderzoek bleek dat de bestuurder, een 35 jarige man uit Dordrecht, waarvan het rijbewijs al ongeldig was verklaard, met zes maal de toegestane hoeveelheid (3 o/oo) alcohol in zijn bloed, was gaan rijden. De man dient zich later voor een rechter te verantwoorden.

Dronken bestuurders op Putseweg in Ossendrecht

OSSENDRECHT: Zondagochtend werd aan twee voertuigen een stopteken gegeven op de Putseweg in Ossendrecht. Tijdens onderzoek bleek dat zowel de 28 jarige als 37 jarige bestuurder, beiden uit Bergen op Zoom, met teveel alcohol achter het stuur met hun auto waren gaan rijden. Beiden konden met een dagvaarding voor het rijden met ene promillage van rond de 1 o/oo op zak het politiebureau verlaten.

Inbraak woning

PUTTE: Zondagavond werd door een bewoner van de Canadalaan in Putte ontdekt dat in zijn woning was ingebroken. De daders kwamen de woning binnen, door aan de achterzijde een raam te forceren. Tot op heden wordt alleen een portemonnee met inhoud vermist.

Openlijke geweldpleging

BERGEN op ZOOM: Werden er afgelopen zondagochtend een tweetal personen mishandeld in een chalet op camping in Bergen op Zoom. Een 29 jarige en de 40 jarige man waren de chalet binnengedrongen waarin op dat moment twee mensen aanwezig waren. Binnen ontstonden problemen over een relatiekwestie die uitmondde in mishandeling en vernielding. De twee verdachten beiden afkomstig uit Bergen op Zoom werden aangehouden.

Diefstal personenauto

BERGEN op ZOOM: Werd er afgelopen zondag vanaf een terrein aan de DR. IR. Van Veenweg te Bergen op Zoom een personenauto gestolen. Deze auto stond in een werkplaats op dit terrein. Door verbreking is men in de werkplaats kunnen komen. Echter voor de toegangspoort stonden andere auto`s welke eerst zijn weggeduwd. Hierna werd deze auto, een Mercedes C 200 diesel, kleur Borniet weggenomen. Hoe groot de schade is is niet bekend.

Bron: R.v. Kuik