Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Emmen 27-01-2003
Persberichten maandagmiddag 27 januari 2003 Roel Hallink, tel.: 06-51528156

Ik verzorg de voorlichting en het perspiket tot donderdagmiddag a.s

Diefstal uit autos
DE WIJK In de nacht van zaterdag op zondag is er ingebroken in een auto aan de Nic. ten Woldeweg. Om de radardetector te kunnen stelen, was een portierruit vernield. Totale schade is niet bekend. Ook van een auto aan de Postweg werd een ruit ingeslagen. Hier verdwenen een radardetector, enkele pasjes en een paar euro.
Inbraak in caravan
ZWARTEMEER Tussen vorige week donderdag en vanmorgen is er ingebroken in een caravan aan de N37 nabij de grens. De caravan die gebruikt wordt door het personeel van een tussenpompstation werd opengebroken. Gestolen werden een radio / cassetterecorder, een mobilofoonstation en diverse stukken gereedschap. Totale schade is nog niet bekend. Diefstal uit bedrijf
ASSEN Bij een bedrijf aan de Industrieweg is afgelopen weekeinde ingebroken. De daders zijn binnengekomen door het forceren van een ruit. Gestolen zijn 2 laptops en een dockingstation voor een laptop. MEPPEL Bij een bedrijf aan de Grote Akkerstraat is afgelopen weekeinde ingebroken. Een ruit werd geforceerd om binnen te komen. Nagenoeg alle ruimtes zijn doorzocht. Bij een eerste controle wordt een laptop vermist. Vandaag zal gekeken worden of er nog meer weg is. Diefstal uit vijver
HOOGEVEEN Een bewoner van de Braillehof deed aangifte van diefstal van een fonteinpomp en een filterbak uit de vijver bij zijn woning. De schade wordt geschat op ongeveer 300 euro. Verkeerscontrole ASSEN Afgelopen vrijdag is er op diverse plaatsen in Assen een verkeerscontrole gehouden, waarbij 67 processen-verbaal zijn opgemaakt.
De processen-verbaal varieerden van het niet tonen van een rijbewijs tot het op grove wijze overtreden van de rijtijdenwet. In totaal werden ruim 350 voertuigen gecontroleerd. Er werden geen overtredingen geconstateerd bij de gehouden blaasproeven.
Aan de controles werd meegewerkt door 25 personen van de wijkeenheden Assen Noord en Zuid, de Koninklijke Marechaussee, bureau technische verkeersondersteuning en het korps landelijk politiediensten.