Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting


Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting

De pen als lotgenoot 2003

Doe mee met 'De pen als lotgenoot 2003'

27-01-2003
Op 1 januari 2003 is weer een nieuwe ronde van start gegaan van De pen als lotgenoot. Vanaf die datum kunt u zich weer aanmelden voor deelname aan deze schrijfwedstrijd.

Schrijven helpt
Een goede gezondheid is geen algemeen goed. Veel mensen krijgen te maken met een ziekte, aandoening of handicap. Dat kan grote gevolgen hebben voor hun leven. De meeste mensen slagen er na verloop van tijd in hun leven weer vorm te geven. Een manier die sommigen daarbij helpt is hun ervaringen en gedachten op te schrijven. De pen of tekstverwerker is dan hun lotgenoot.

Ook anderen
Zo ontstaan ervaringsdocumenten; ook wel egodocumenten genoemd. Deze zijn een belangrijk hulpmiddel. Ook voor andere mensen met een ziekte of handicap of voor familie of hulpverleners. Ervaringsdocumenten leveren herkenning, steun en begrip op. Ze hebben andere mensen wat te 'vertellen'.

Deel je ervaringen
Om mensen aan te sporen hun ervaringen op te schrijven en te delen met anderen, stelt het Patiëntenfonds ook in 2003 een stimuleringsprijs ter beschikking. Aanmelden voor deze schrijfwedstrijd, de voorwaarden waaronder je mee kunt dingen naar de prijzen en andere informatie kun je vinden op de website www.leefwijzer.nl/penalslotgenoot Telefonisch vragen stellen kan ook via de speciale `Pen-telefoon' (026) 381 90 10.

© NCFS, Dr. A. Schweitzerweg 3, 3744 MG Baarn telefoon 035 - 64 79 257, fax 035 - 64 79 489, e-mail info@ncfs.nl