Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave maandag 27 januari 2003

* BEROVERS AANGEHOUDEN
Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum hield zondagavond rond middernacht op de Nieuwe Binnenweg op signalement twee Rotterdammers (18 en 19 jaar) aan, verdacht van een beroving van een 21-jarige Rotterdammer. Het slachtoffer was kort tevoren door drie mannen op de Westblaak geschopt en geslagen en beroofd van z'n handtelefoon en portemonnee. Toen de politiemensen met het slachtoffer een onderzoek in de omgeving instelden, herkende deze twee op de Nieuwe Binnenweg lopende mannen als daders. Het tweetal werd voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. Naar de derde berover wordt een onderzoek ingesteld. Omdat het slachtoffer als gevolg van de mishandeling letsel aan z'n buik had opgelopen werd hij voor behandeling overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum.


* SCHOT ERNSTIG ONDERKOELD NA NASPRINGEN VAN IN WATER GEVALLEN

PASPOORT
Een 33-jarige in Rotterdam wonende Schot sprong zondagavond rond negen uur in het water bij het Grotekerkplein toen hij daar z'n paspoort in het water liet vallen. Omstanders haalden de drijfnatte en ernstig onderkoelde man uit het water, terwijl politiemensen het paspoort uit het water visten. De Schot werd door GGD-personeel voor onderzoek naar het Erasmus Medisch Centrum vervoerd.


* VROUWEN BEROOFD
Zondagavond rond zes uur werd in de 1e Middellandstraat een daar lopende 22-jarige vrouw uit Den Haag door een straatrover met een mes in haar handen gestoken en beroofd van haar handtelefoon. Het slachtoffer, dat daarbij flinke steekwonden opliep, werd door GGD-personeel naar het Erasmus Medisch Centrum vervoerd. Op de Franselaan werd zondagavond kort na acht uur ook een 59-jarige Rotterdamse vrouw het slachtoffer van een beroving. De vrouw werd door drie mannen plotseling van achteren aangevallen, waarbij zij haar tas uit haar hand gristen en met hun buit wegrenden. In de tas van het slachtoffer zaten onder meer een handtelefoon, diverse pasjes en een geldbedrag van ruim 300 euro. In de Christiaan de Wetstraat werd zondagavond even na middernacht een 56-jarige Rotterdamse geconfronteerd met twee knapen, waarvan er één haar bedreigde met een mes. De vrouw kreeg vervolgens enkele schoppen en moest haar handtas afgeven, waarin een handtelefoon, enkele persoonlijke bescheiden en een geldbedrag van zo'n 400 euro.


* AANRIJDING MET LETSEL
Zondagmiddag omstreeks kwart voor drie raakten vijf inzittenden uit drie personenauto's en afkomstig uit Den Haag, Naaldwijk en Rotterdam bij een verkeersongeval op de westbaan van de Rijksweg A16 licht gewond. Een 37-jarige automobilist uit Rotterdam, die zijn aandacht niet voor het verkeer had, reed in op een langzaamrijdende file. Er ontstond een kop-staart-botsing tussen drie auto's. De vijf inzittenden, onder wie een kind van 2 jaar uit Den Haag, werden onder meer met nekklachten, door GGD-personeel vervoerd naar het ziekenhuis.