Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 23 78
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persinformatie
Datum Nummer persbericht
20 januari 2003 p011

Werkzaamheden doorsteek Hatertseweg / Couwenbergstraat

Voor de verbetering van de busroute wordt op maandag 27 januari gestart met de realisatie van de doorsteek tussen de Hatertseweg en de Couwenbergstraat. Dit betekent:

* Op de hoek Van Boetbergweg richting Couwenbergstraat wordt de bocht verruimd. Deze verruiming is nodig om de bus netjes de bocht te laten nemen. De stopstreep voor de fietsers wordt iets naar achteren gelegd en het programma van de verkeersregelinstallatie wordt aangepast. De huidige oversteekplaats voor voetgangers blijft gehandhaafd.
* De twee plateaus naast Winkelcentrum Hatert en het parkeerterrein worden voorzien van -voor een bus- goed te nemen opritten en worden tussen Geeresteinstraat en Duvensteinstraat onderling met elkaar verbonden. Op die plek wordt het middenperkje verbreed, zodat er geen auto's langs de bus kunnen rijden wanneer deze bij de (nieuwe) halte stopt. Fietsers kunnen de bus wel passeren.

* Twee drempels worden vervangen door wegversmallingen. Hierbij moeten tegenliggers op elkaar wachten. Ter plaatse van de wegversmallingen wordt een parkeerverbod ingesteld, zodat de fietsers er achterlangs kunnen. Bij de bushaltes is het verboden te parkeren, wellicht zullen er aanvullende maatregelen nodig zijn om dit te voorkomen.
* Naast Basisschool De Klumpert, Zijpendaalstraat, wordt een busbaan aangelegd. Deze busbaan is niet door twee bussen in tegenovergestelde richting tegelijk te gebruiken. De breedte zal ook zodanig zijn dat met een lage snelheid gereden moet worden. Aan beide zijden wordt een fietspad aangelegd. De fietspaden worden door een verhoging gescheiden van de busbaan, zodat fietsers niet in een keer kunnen oversteken. Om te voorkomen dat kinderen over de hele lengte van de busbaan oversteken, wordt het oversteken 'geleid' door middel van hekjes. Doorgaand verkeer wordt door middel van bebording omgeleid.

Afhankelijk van de weeromstandigheden zijn de werkzaamheden uiterlijk op vrijdag 21 februari 2003 gereed.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Janine Adriaansens, doorkiesnummer 3292380


---
Alle informatie in dit bericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht.