Politie Twente




Persberichten Politie Twente



Midden en Noord-oost-Twente:


Jonge joyriders veroorzaken een aanrijding 03-011343 Hengelo (ov) Backenhagenlaan Zondag 26 jan.'03 omstreeks 13.46 Twee Hengelose vriendinnen van 14 jaar hebben zonder toestemming een ritje met een auto gemaakt. De auto was eigendom vande op dat moment afwezige moeder. Op de Backenhagenlaan maakte de jonge bestuurster een stuurfout en reed met de auto tegen een geparkeerde auto aan. Deze geparkeerde auto raakte daarbij een lichtmast welke omviel. De lichtmast kwam op het dak van een andere, aldaar geparkeerde, auto terecht. Al met al een aanzienlijke schade. De beide meisjes zijnmeegenomen naar het bureau. Tegen de 14-jarige bestuurster zal proces-verbaal worden opgemaakt wegens joyriding.
Aanrijding met letsel 03-011327 Weerselo, Lemselosestraat Zondag 26 jan.'03 omstreeks 13.11 uur Een 46-jarige man uit Weerselo verleende bij het afslaan met zijn voertuig geen voorrang aan een 32 -jarige plaatsgenoot. Hierdoor kwamen zij in botsing. De 22-jarige inzittende vrouw van dit voertuig werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.
Verkeersongeval met letsel 03-011303 Losser, Lutterstraat/Honingloweg Zondag 26 jan.'03 omstreeks 11.22 uurEen 46-jarige bestuurder van een personenauto uit Losser verleende op de kruising Lutterstraat met de Honingloweg geen voorrang aan een 57-jarige wielrenneruit Geesteren (ov). De wielrenner is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis
Verdachte Polen aangehouden 03-011470 Denekamp, Oldenzaalsestraat Maandag 27 jan. 03 omstreeks 3.40 uur Agenten hielden op de Oldenzaalsestraat teDenekamp een Poolse auto staande. Zij troffen op de achterbank autobanden met lichtmetalen velgen aan. De autobanden waren nat en afgedekt door enkele slaapzakken. De beide Poolse mannen van 21en 22 jaar werden aangehouden en opgesloten. Na onderzoek bleek dat de betreffende banden even daarvoor waren gestolen bij een garage te Nordhorn (Duitsland). De politie stelt een nader onderzoek in.






Inbrekers gestoord door de hond 03-011467 Denekamp, Nordhornsestraat maandag 27 jan. 03 omstreeks 3.34 uur Inbrekers hebben bij een bedrijf aan de Nordhornsestraat geld weggenomen. Toen menzich toegang wilde verschaffen naar de bovenwoning van het bedrijf sloeg de aldaar aanwezige hond aan. Hierop zijn de inbrekers gevlucht. Door de technische recherche wordt een onderzoek ingesteld.






Persberichten Politie Twente van

Chantal Westerhoff , tel. 053-4555507
Noord-West-Twente:

Dronken man aangehouden 03-011163 Rijssen, Stationsdwarsweg Zondag 26 jan.'03 Surveillerende agenten zagen dat een dronken man met bakstenen tegen een geparkeerde auto aan het slaan was. Hierop werd de 36-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden en opgesloten. Bij nader onderzoek bleek dat er geen zichtbare schade was veroorzaakt. De man heeft een nacht in de cel doorgebracht en heeft een boete gekregen.
Uitslaande brand 03-011466 Almelo, Slachthuiskade Maandag 27 jan. 03 omstreeks 03.05 uur Bij een bedrijf aan de Slachthuiskade is hedennacht brand uitgebroken. Het vuur heeft zich snel verspreid via de plafonds.Omdat het gevaar bestond dat er mogelijk asbest vrij zou komen, is de omgeving afgezet. Inmiddels is de brand geblust. De afzetting is tot op heden nog in stand.Dit in afwachting van een onderzoek ter plaatse door de milieuafdeling van de gemeente en politie.

Brand in trapportaal 03-011243 Geessinkweg te Enschede Maandag 05.10 uur Onbekenden hebben een plantenbak in brand gestoken, waardoor de betimmering van de liftschat in brand vloog. De brandweer heeft de brand geblust. In het trappenhuisis rook- en roetschade ontstaan. Schadebedrag is niet bekend. De TR stelt een nader onderzoek in. I.v.m. het ontbreken van een gedeelte van de schacht heeft de politie bewaking ingesteld.


Brand bij Texoprint a.d. Boekelosestraat te Enschede 03-011461 Boekelosestraat te Enschede Zondag 23.15 uur Getuigen meldden een uitslaande brand in een loods van Texoprint. De loods stond naast een bedrijfsgebouw. De brandweer rukte uit met groot materieel en kon de schade beperken tot de loods. De brandweervan Enschede, Hengelo, Haaksbergen, Deldenen de vliegbasis Twente hebben de brand bestreden. Door de politie is het verkeer geregeld. De technische recherche stelt een nader onderzoek in naar de mogelijke oorzaak van de brand. In verband met de mogelijkheid van gevaarlijke stoffen is het terrein gedurende een korte periode afgesloten geweest. Er werden geen gevaarlijke stoffen aangetroffen en er is geen gevaar geweest voor de omgeving.

Parkeergedrag 03-011351 O.a. Scholtenhagenweg te Haaksbergen en Olympialaan en Marathonstraat te Enschede. Zondagmiddag Door de surveillerende agenten werden op beide locaties auto's aangetroffen die op ergerlijke wijze waren geparkeerd. O.a. werden hiervoor speelveldjes, trottoir en groenstroken voor gebruikt. Via de luidspreker installaties van de verenigingen zijn de bestuurders gewaarschuwd en hebben de kans gekregen hun auto's te verplaatsen. Bij hercontrolewerden alsnog resp. 10 en 4 bestuurders bekeurd.

Man berooft van GSM en portemonnee 03-010838 Stationsplein te Enschede Zaterdag 05.30 uur Een 18 jarige Enschedeer deed aangifte vanberoving door twee personen. Hij bevond zich samen met een vriend op het Stationsplein. Twee personen komen op een fiets aanrijden waarbij één van hen vraagtom een telefoon. De jongens geven aan geentelefoon te hebben, waarop één van de personen de jongens bedreigde met een mes en de andere persoon dreigde met een schroevendraaier. De kennis ziet kans zichlos te rukken en rende weg. De beide verdachten richtten vervolgens hun aandacht op de 18-jarige. De verdachten nemen hem zijn GSM en portemonnee af en haalden het aanwezige geld uit de portemonnee. De verdachten vertrokken vervolgens op de fiets in de richting van het centrum. Op aanwijzingen van het slachtoffer zijn even later een 24 jarige Enschedese en een 35 jarige Enschedeer aangehouden. Zij zijn ingesloten en een nader onderzoek volgt.





^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^