Politie Zaanstreek-waterland



24-JAN-03LOC: PURMEREND, GILDEPLEINBromfietscontroleIn verband met de bestrijding van de bromfietsoverlast werd vrijdagmiddag tussen 14.15 uur en 15.45 uur een bromfietscontrole gehouden. Er werden 20 bestuurders gecontroleerd. Zes bromfietsen hadden een te hoog vermogen, waardoor er harder mee kan worden gereden. Eén bestuurder droeg geen helm. De betrokken bestuurders kregen allen kregen een proces-verbaal.
14:52 26-JAN-03LOC: VOLENDAM, NOORDEINDESlooppand uitgebrandEen slooppand achter een woning is zondagmiddag volledig uitgebrand. Toen de brandweer arriveerde sloegen de vlammen reeds uit het dak. Het pand is al jaren dichtgetimmerd, maar de brandweer trof de voordeur open aan. Er bevonden zich geen personen in het pand. Het Noordeinde moest enige tijd worden afgesloten in verband met de waterwinning. Later op de dag moest de brandweer nog een keer terugkomen, omdat de restanten opnieuw in brand waren geraakt. Het pand wordt vandaag tegen de vlakte gegooid.
21:19 26-JAN-03LOC: ZAANDAM, P J TROELSTRALAANSieraden gestolen tijdens verhuizingTerwijl bewoners aan het verhuizen waren werd er ingebroken in hun woning. Via een boxengalerij kon men bij de voordeur van de woning komen. De deur werd opengebroken, waarna uit de woning sieraden en kleding werd gestolen. De inbraak vond gisterenavond plaats tussen half acht en negen uur.
07:30 27-JAN-03loc.: PURMEREND, VERBINDINGSWEG
Koffie compleet
Bij een inbraak afgelopen weekend in drie schaftwagens en een materiaalwagen werd koffiemelk, suiker en koffie weggenomen. Deze wagens stonden achter een afgesloten hek. Bij drie van de wagens werden de luiken voor de ramen opengebroken en de ramen ingegooid. Van de vierde wagen, de materiaalwagen, werd de deur geforceerd.Ter plaatse kwam een medewerker van een ander bedrijf aan de aanwezige agenten vertellen dat uit hun keet een koffiezetapparaat was weggenomen.
09:11 27-JAN-03loc.: PURMEREND, VOLTASTRAAT
Vernieling zes auto's
Van zes auto's die geparkeerd stonden op een bedrijventerrein, zijn de ramen en linkerportieren vernield. Men is waarschijnlijk op het terrein gekomen door over de twee meter hoge omheining te klimmen. Of uit de auto's zaken zijn gestolen is nog niet bekend.
10:02 27-JAN-03loc: WORMERVEER, NOORDDIJK
Aggregaat gestolen
Vanaf een bouwterrein is dit weekend een aggregaat gestolen. Deze stond vastgezet met een ketting, die ook verdwenen is. Tevens is er gepoogd een materiaalcontainer open te breken.
11:35 27-JAN-03loc.: WORMERVEER, KERKSTRAAT
Tasjesroof
Omstreeks 11.30 is een 78-jarige vrouw uit Wormerveer door een onbekende man beroofd van haar tas. De man stapte uit een witte bestelauto die met draaiende motor stilstond, greep de tas en stapte weer in aan de passagierszijde. De bestuurder van de bestelauto bleef in de auto zitten. Hierop reed de auto snel weg in de richting van de Zaanweg en sloeg vervolgens rechtsaf de Zaanweg op in de richting van de Stationsstraat. Hierbij moest op de Zaanweg nog een medewerker van parkeerbeheer opzij springen om niet geraakt te worden. Het door de politie ingestelde onderzoek in de omgeving leverde niets op.Het betreft een witte bestelauto zonder tekst erop en met een verhoogd dak, vermoedelijk een Opel type Combo. De verdachte is een man van tussen de 35 en 40 jaar, tussen de 1.70 en 1.80 lang, fors postuur, bol gezicht, zwart normaal haar, donkere ogen gekleed in een korte zwart lederen jas, donkere broek. Ook de bestuurder is een getinte man.
11:44 27-JAN-03loc.: NOORDBEEMSTER, NOORDDIJK
Afrastering gestolen
Tussen 03.00 en 05.00 uur is een weide-afrastering van het land achter een woning in zijn geheel gestolen. De afrastering bestond uit in totaal 100 kunststof paaltjes voorzien van een metalen punt met daarin diverse gaten. Tevens werd het schrikdraad, wit van kleur, weggenomen. In totaal gaat het om ongeveer 1200 meter draad.
Verkeershandhaving

J. van der Molen

Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-270103


24 t/m 27-JAN-03WATERLAND, DIVERSE LOCATIES
Vijf bestuurders met drank op achter het stuur
Het afgelopen weekeinde werden op meerdere locaties in Waterland alcoholcontroles gehouden. Vijf mensen hadden teveel gedronken. Een bestuurder die zaterdagmiddag op de A7 in de Middenbeemster werd aangehouden, had het op een na hoogste alcoholgehalte. De 42-jarige bestuurder zat met een alcoholgehalte van 800 ug/l achter het stuur. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Een 42-jarige bestuurder uit Amsterdam had nog net iets meer gedronken. Hij had een alcoholgehalte van 805 ug/l. De man werd in de nacht van zondag op maandag op de Gorslaan in Purmerend aangehouden. Ook hij zal het voorlopig zonder rijbewijs moeten stellen.In de nacht van vrijdag op zaterdag werden in Oosthuizen en Edam twee drankrijders aangehouden. De bestuurders hadden een alcoholgehalte van respectievelijk365 en 560 ug/l. Voor de ruim honderd bestuurders die zaterdagavond op de Aziëlaan en de Waterlandlaan in Purmerend aan de kant werden gezet, leverden de blaastesten geen problemen op. Geen van allen had (teveel) gedronken.Op de Linaeuslaan was het zondagochtend, omstreeks half drie, echter wel weer raak. Een 33-jarige bestuurder uit Amsterdam werd met een alcoholgehalte van 375 ug/l aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van enkele uren, een boete en een proces-verbaal.19:00-20:40 25-JAN-03MIDDENBEEMSTER, PROVINCIALEWEG N244
Veel hardrijders op de N244
Op de N244 in de Middenbeemster werd zaterdag- en zondagavond een snelheidscontrole gehouden. Op beide avonden werden zeer hoge snelheden gemeten. Zaterdag haalde een automobilist een snelheid van 147 km per uur en zondag registreerde de radarauto zelfs een snelheid van 161 km per uur. Ook het aandeel hardrijders was op beide dagen hoog. Met een overtredingspercentage van veertien procent reden zaterdag relatief de meeste mensen te hard. Zondag bedroeg het aantal snelheidsovertredingen tien procent. Op de N244 geldt een maximumsnelheid van 100 km per uur.
24 t/m 27-JAN-03
ZAANSTREEK, DIVERSE LOCATIES

Zeven drankrijders van de weg gehaald
Het afgelopen weekeinde werden op meerdere locaties in de Zaanstreek alcoholcontroles gehouden. Zeven bestuurders belandden hierdoor op het politiebureau. Een van hen kon zijn rijbewijs daar vervolgens achterlaten. Het rijgedrag van de 32-jarige man uit Assendelft was voor agenten aanleiding om het voertuig aan de kant te zetten. De auto reed zaterdagochtend hevig slingerend over de provinciale Zaandam-Castricum in Zaandijk. De nadere controle wees uit dat de bestuurder meer dan drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had (575 ug/l).Op de A8 in Koog aan de Zaan werd zaterdagavond een 34-jarige hardrijder aangehouden die ook nog eens veel te veel drank op had. Door zijn hoge snelheid (153 km per uur) viel de automobilist op en werd hij aan de kant gezet. De hardrijder bleek een alcoholgehalte van 520 ug/l te hebben. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt, de officier van justitie zal de zaak verder behandelen. Op de A8 werden nog meer drankrijders van de weg gehaald; in Zaandam en Koog aan de Zaan werden twee bestuurders aangehouden die norm allebei ruimschoots hadden overschreden (425 en 545 ug/l).Op de Burcht en de Westzijde in Zaandam werden zaterdagavond en -nacht ook nog twee alcomobilisten aangehouden en ten slotte werd zondagavond in Oostzaan (op de Ambacht) nog één drankrijder van de weg gehaald.
11:00 25-JAN-03ZAANDAM, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM
Hardrijder moet rijbewijs inleveren
Tijdens een snelheidscontrole op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Zaandam werd zaterdagochtend het rijbewijs van een 42-jarige automobilist ingevorderd. De man reed met een snelheid van 107 km per uur meer dan twee keer zo hard als is toegestaan.Zaterdagmiddag werd een snelheidscontrole gehouden op het gedeelte van de provinciale weg waar maximaal 70-km per uur mag worden gereden. De meeste bestuurders hielden zich keurig aan de snelheid: slechts drie procent van alle weggebruikers reed te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 104 km per uur.Zondag vonden opnieuw snelheidscontroles plaats op de Provincialeweg Zaandam-Castricum. De radarauto stond 's morgens in Koog aan de Zaan (van half negen tot kwart over twaalf) en 's middags in Zaandam (van 16:15 uur tot 17:15 uur ). Opnieuw werden hoge snelheden gemeten: 120 km per uur was de hoogste. Gemiddeld zes procent van alle weggebruikers hield zich niet aan de snelheid. In Koog aan de Zaan en Zaandam gold een maximumsnelheid van 70 km per uur.
08:30-12:00 25-JAN-03ASSENDELFT, PROV WEG PURMEREND-BUITENHUIZEN
Eén op de vijf te hard
Een snelheidscontrole op de Provincialeweg Purmerend-Buitenhuizen in Assendelft leverde zaterdagochtend een overtredingspercentage van 19% op. Dat betekent dat bijna een op de vijf weggebruikers harder dan 80 km per uur reed. Drie bestuurders zullen binnenkort een brief van de officier van justitie ontvangen omdat zij meer dan 30 km per uur te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 129 km per uur.

EINDE

^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^